„Savo ugdymo įstaigose norime sudaryti galimybes teikti kokybišką, estetiškai atrodantį ir skanų maistą. Norisi vaikams suformuoti įprotį pietauti, ir tai daryti sveikai. Matome, kad tai sėkmingai vyksta Kauno rajono mokyklose, todėl norime išgirsti patarimų“, – kalbėjo Jonavos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Birutė Gailienė.
Nenustojo tobulėti
Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Žydra Narbutienė susirinkusiems papasakojo, kaip pakaunės ugdymo įstaigose organizuojamas vaikų maitinimas.
„Kasmet kryptingai tobuliname maitinimo paslaugą, kad ji visiškai atitiktų tėvų ir mokinių lūkesčius. Modernizuojame virtuves ir jų įrangą, toliau mokyklose diegiame švediško stalo principą, aktyviai dalyvaujame įvairiose ES ir nacionalinėse programose, skatinančiose sveikatai palankesnę vaikų mitybą, atnaujiname ir giliname virėjų žinias“, – pasakojo Ž. Narbutienė.
Galimybė: svečiai galėjo gyvai stebėti mokinių maitinimo procesą. / Organizatorių nuotr.
Kauno rajone vaikų maitinimas organizuojamas 47 įstaigose, kuriose šiuo metu mokosi 15 482 vaikai. Kasmet didėja ir mokinių, gaunančių nemokamus pietus, skaičius. Nemokamai valgo per 3,9 tūkst. mokinių. Visiems pirmokams ir antrokams (2 798 vaikai) skirtas nemokamas maitinimas, nevertinant šeimos pajamų.
Kauno rajono prioritetas – ruošti karštą šviežią maistą vietoje.
Ž. Narbutienė pabrėžė: Kauno rajono prioritetas – ruošti karštą šviežią maistą vietoje. Maistas gaminamas vietoje beveik visose ugdymo įstaigose, termosais atvežamas tik į Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos Ramučių skyrių, modulinius darželius ir šeimos darželius.
Stebėjo ir degustavo
Delegacija aplankė Garliavos A. Mitkaus pagrindinę mokyklą, kurioje maitinimą organizuoja individuali įmonė, ir Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų pradinę mokyklą, kurioje maitinimas organizuojamas iš savivaldybės biudžeto. Svečiai abiejose mokyklose stebėjo mokinių aptarnavimą pietų pertraukų metu, diskutavo su mokyklų vadovais ir mokiniais, domėjosi švediško stalo aptarnavimo principu, elektroniniu atsiskaitymo modeliu, virtuvių technologine įranga, maisto kokybės kontrole, maitinimo įmonių veikla, virtuvės darbuotojų etatų sistema ir kitais klausimais.
Į gausius Jonavos savivaldybės atstovų klausimus padėjo atsakyti Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas, mero patarėja Raminta Popovienė, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Rūta Černiauskienė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius, savivaldybės gydytojas Dainius Kryžanauskas ir Visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys.
Svečiams buvo sudaryta galimybė ne tik stebėti mokinių maitinimo procesą, bet ir degustuoti mokyklinius pietus, kurie sulaukė itin daug pagyrų.
Naujausi komentarai