Didmiesčių kalėdinių eglių kova: kuri gražiausia?

  • Teksto dydis:

Šiandien didieji ir mažieji šalies miestai įžiebė Kalėdų žaliaskares. Pagrindinėse miestų aikštėse minios žmonių stebėjo įspūdingus reginius ir negailėjo liaupsių. Portalo skaitytojų klausiame, kuri iš didžiųjų miestų eglių šiemet gražiausia?

Pirmoji iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos kalėdinių eglučių sužibo uostamiestyje, Teatro aikštėje.

Šiemet nušvito klaipėdiečių šeimos Raimondos ir Dariaus Kivilių dovanota natūrali eglė. Daugiau kaip 12 metrų aukščio žaliaskarę gyventojai puoselėjo 45-erius metus, o nuo šiol kurį laiką ja gėrėsis visi miestiečiai.

Susirinkusiuosius į įžiebimo šventę pasveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, muzikinę teatralizuotą istoriją pasakojo Kalėdų Senelis, mamos Giedrės ir dukros Saulė duetas, „Golden Age“ merginos, Violetos ir Viliaus Tarasovų šeima. Šįkart atlikėjai pasirodė ne duetu, o trio, nes drauge su tėvais prie mikrofono stojo ir jų dukra. Kalėdų kanoną taip pat atliko studijos „Junior City Jazz“ dainininkai.

Muzikinė programa buvo rodoma iš Klaipėdos dramos teatro balkonų, o renginį vainikavo Kalėdų eglutės įžiebimas ir fejerverkai.

Vytauto Petriko nuotr.

Tuomet atėjo ir laikinosios sostinės – Kauno eilė. Šių metų Kauno eglė – tikra žiemos karalienė, daugiau nei 20-ies metrų aukščio. Tokio aukščio eglės kalėdinėms šventės miestas dar neturėjo. Žaliaskarės autorė – menininkė Jolanta Šmidtienė.

Kalėdų eglės įžiebimo šventinį koncertą pradėjo ant scenoje sumontuoto ekrano rodomas trumpas filmukas su kalėdinio miestelio statymo akimirkomis.

Fejerverkų salvės, meninis Rotušės aikštę juosiančių pastatų apšvietimas, „Biplan“ atliekama „Kalėdų eglutė“ ir centre įsitaisiusi J.Šmidtienės sukurta apsnigtoji eglė, regis, varė susirinkusius iš proto. Minia lingavo, dainavo, šypsojosi ir, panašu, džiaugėsi.

Gruodžio 1-ąją Rotušės aikštėje atidarytas ir šiltas, šviesus ir jaukus kalėdinis miestelis, kuriame prekeiviai siūlo kaštų spurgyčių, kavos, arbatos, karšto vyno. Taip pat veiks kūrybinės dirbtuvės, stilingų dovanų nameliai. Kauniečiai aikštėje galės leisti romantiškus vakarus, siųsti bičiuliams nuotraukas iš specialiai tam skirtų taškų.

Trečioji pagal eiliškumą nušvito ir pagrindine Lietuvos Kalėdų egle tituluojama Vilniaus katedros aikštėje esanti žaliaskarė. Meninė eglės kompozicija – 27 m. aukščio ir 50 m. Ji apima kone visą kalėdinio miestelio erdvę.

Šiemet ši sostinės eglė ypač stebina – ne tik įspūdingo dydžio menine kompozicija, bet ir 6 tūkstančiais eglišakių apkaišyta konstrukcija ir sužibusiu dar neregėtu įvaizdžiu.

Žvelgiant iš paukščio skrydžio ji atrodo lyg stilizuotas laikrodis. Keturios šviečiančios kompozicijos – tai dinamiški stilizuoti laikrodžio krumpliaračiai-snaigės. Kiekviena jų pulsuoja atitinkamo laikrodžio krumpliaračio tempu ir trumpam sustoja kas 15 minučių, o pati Kalėdų eglė kas valandą sumirksi tiek kartų, kiek tuo metu yra valandų.

Kalėdų eglę „Laikas“ sukūrė Dominykas Koncevičius, idėją įgyvendino UAB „Švenčių studija“.

Gretos Skaraitienės/Fotobanko nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Varlė

Varlė portretas
Kauno eglutė be konkurentų neturi. Nuotraukos neatskleidžia nei pusės viso jos grožio-atrodo tiesiog fantastiškai. O viršūnė iš viso atima žadą. Bet tą reikia pamatyti gyvai. Tik tada bus galima tinkamai įvertinti.

Rokas

Rokas portretas
Graziausia egle tai Kauno.Ispudingai atrodo is arti, o jau virsunes grozis nerelus.Saunuoliai Kaunieciai jusu egles buna visos grazios.Ne veltui tas posakis Kaunas yra Kaunas.Irlai sako kas ka nori,bet tai TIESA.

Linai

Linai portretas
Jus siauro mastymo ribotas zmogus,kuris neturi jokios fantazijos! Rotuses egle isskirtinio grozio,na, o kas nori naturalios (pagal jus), Kaune ne viena ir ne dvi egles. Santakoje visada budavo papuosta naturali egle, taip pat Laisves al. fontano vietoje (dabar ten rekonstrukcija), daugelyje seniuniju papuostos butent naturalios egles. Eikite ir grozekites. Na ir kas jums trukdo namuose pasipuosti naturalia? Puoskite ir vepsokite nuo ryto iki vakaro, niekas netrukdys. O stai i Rotuse galite ir neiti - niekas jusu ten nepasiges, nes niekam jus ten ir nereikalinga. Sedekite namie prie savo naturalios egles ir galite nesistengti gadinti nuotaikos, juokas tik is jusu komentaru. Sustabarejusi persona su sustabarejusiu mastymu!
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių