Geros naujienos: skirs pinigų uždarytam avarinės būklės Kadagių slėniui

Kadagių slėnis – viena žinomiausių Kauno rajono vietų, kasmet sulaukianti tūkstančių lankytojų. Tačiau dėl avarinės būklės Arlaviškių pažintinio tako pastaraisiais metais tapo nesaugu lankytis šiame slėnyje.

Minimo objekto šeimininkė – Kauno marių regioninio parko direkcija – gegužės pabaigoje paskelbė, kad nuo birželio 7-osios lankytinas objektas visai uždaromas dėl avarinės būklės, pūvančių ir lūžtančių lentų, išsikišusių tvirtinimo varžtų. Šis sprendimas galios iki tol, kol bus stabilizuota avarinė tako būklė.

Arlaviškių pažintinį taką prižiūrinčio ir administruojančio Aplinkos ministerijai pavaldaus Kauno marių regioninio parko direkcija neturi pakankamai lėšų jam sutvarkyti. Direkcija stengėsi taką remontuoti dalimis. Siekdama surinkti reikiamas lėšas, ji inicijavo vardinių lentų įsigijimo akciją, taip pat platino paramos magnetukus ir savanoriškus lankytojų bilietus, už kuriuos surinkti pinigai buvo skiriami takui remontuoti. Tačiau šios priemonės yra nepakankamos ir laikinos.

Kauno rajono savivaldybė pranešė, kad birželio 3 dieną pakartotinai kreipėsi į Aplinkos ministeriją, siūlydama kartu spręsti iškilusią Arlaviškių botaninio draustinio pažintinio tako tvarkymo problemą. Savivaldybės atstovų teigimu, rajonas pasirengęs skirti tako sutvarkymui 50 tūkst. eurų. Tačiau šių lėšų nepakanka pažintinio tako sutvarkymui ir saugumo užtikrinimui, todėl Aplinkos ministerijai buvo išsiųstas raštas su prašymu prisidėti prie darbų finansavimo.

Ministerija priėmė sprendimą skirti dalį iš įgyvendinamo projekto „Kraštovaizdžio vertybių apsauga ir pritaikymas pažinti (I)“ sutaupytų lėšų. Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba teigė, kad, gavusi pritarimą naujos veiklos įtraukimui, organizuos partnerystės sutarties pasirašymą su Kauno rajono savivaldybės administracija.

VSTT-ELTA nuotr.

„2019-aisiais Savivaldybės administracija skyrė 20 tūkst. eurų tako metalo konstrukcijų įrengimui. Jau ne vienerius metus Savivaldybė taip pat padeda organizuoti Arlaviškių kadagyno teritorijoje esančių atliekų išvežimą. Šią teritoriją prižiūri ir Taurakiemio seniūnija“, – teigė Kauno rajono mero pavaduotojas Antanas Nesteckis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PASIŪLYMAS

PASIŪLYMAS portretas
KIEKVIENAS,ATEINANTIS Į SLĖNĮ ATSINEŠA PO LENTĄ.

Dainius

Dainius portretas
Šaunuoliai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių