Pereiti į pagrindinį turinį

Iki metų pabaigos – 300 naujų stoginių

2015-07-21 16:00

Po Lietuvos Aukščiausiojo teismo išaiškinimo ir Kauno miesto tarybos palaiminimo turėtų pajudėti transporto stotelių stoginių įrengimo ir priežiūros reikalai.

Po Lietuvos Aukščiausiojo teismo išaiškinimo ir Kauno miesto tarybos palaiminimo turėtų pajudėti transporto stotelių stoginių įrengimo ir priežiūros reikalai. Miesto taryba pritarė sutarties projektui, o tai reiškia, kad iki metų pabaigos Kaune puikuosis 300 naujų stoginių.

Stoginių įrengimo projektas strigo po to, kai viena didžiausių lauko reklamos agentūrų „JCDecaux“ kreipėsi į teismą dėl Kauno miesto savivaldybės ir bendrovės „Reklamos arka“ koncesijos sutarties teisėtumo.

„Net ir pirmosios instancijos teismas nenagrinėjo paties koncesijos konkurso, o nagrinėjo tik sutarties sąlygas. Dabar sutartis parengta atsižvelgiant į Aukščiausiojo teismo nutartį“, – paaiškino Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Ginčas dėl beveik 350 stotelių stoginių įrengimo kilo 2014-ųjų gegužę, kai Kauno valdžios skelbtame konkurse laimėjo vienintelė jo dalyvė „Reklamos arka“. „JCDecaux“ pasiūlymo nepateikė, nes, anot jos, konkurso sąlygose numatytos sutarties detalės neatitinka realybės. Derybų metu sutarties sąlygos keitėsi ir tai paskatino „JCDecaux“ kreiptis į teismą.

„JCDecaux“ teisme ginčijo koncesijos sutarties pakeitimus, susijusius su stoginių vietų keitimo tvarka, remonto laiku, vietine rinkliava bei papildoma konkurso nugalėtojo apsauga nuo konkurencijos. Nurodoma, kad naujai suderėtos sutarties nuostatos nebuvo viešintos iš anksto, o konkurso dalyviai dėl jų nesivaržė.

Teismas išaiškino, kad Kauno savivaldybės ir bendrovės „Reklamos arka“ koncesijos sutartis dėl transporto stotelių stoginių įrengimo ir priežiūros yra neteisėta. Miestui teko viską pradėti nuo sutarties derinimo taškų, atsižvelgiant į teismo nutartį.

Pagal Aukščiausiojo teismo nutartį neliko išankstinio atleidimo nuo rinkliavos. Ankstesnėje sutartyje buvo numatyta, kad 50 metrų spinduliu nuo stoginės negali reklamuotis kiti konkurentai. Šios sąlygos sutartyje neliko.

Pakeistas ir stoginių gedimų šalinimo darbų terminas. Jis sutrumpėjo iki trijų darbo dienų, kai anksčiau kai kuriems darbams buvo numatytas net penkių dienų terminas. Taip pat sugrąžintas beveik 300 tūkst. eurų užstatas.

Pagal sutartį dar 150 stoginių bus įrengtos per ateinančius trejus metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų