Pereiti į pagrindinį turinį

Ilgametis Kauno krikščioniškųjų gimdymo namų vadovas priverstas atsisveikinti

2013-12-31 10:08

Šiandien paskutinė Kauno krikščioniškųjų gimdymo namų direktoriaus Kęstučio Stankaro darbo diena šiame poste. Ilgametis šios gydymo įstaigos vadovas priverstas atsisveikinti su savo pavaldiniais.

K. Stankaras
K. Stankaras / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Šiandien paskutinė Kauno krikščioniškųjų gimdymo namų direktoriaus Kęstučio Stankaro darbo diena šiame poste. Ilgametis šios gydymo įstaigos vadovas priverstas atsisveikinti su savo pavaldiniais.

Pokyčius gimdymo namuose lėmė Respublikinės Kauno ligoninės, kuriai jie priklauso, restruktūrizacija.

"Sveikatos apsaugos ministerija, kuri yra mūsų steigėja, nusprendė pakeisti įstaigos struktūrą, ir ji įsigalios nuo 2014 m. sausio 1 d. Ligoninės filialo – Krikščioniškųjų gimdymo namų – nebeliks. Vietoj jo atsiras Akušerijos ir ginekologijos klinika", – paaiškino Respublikinės Kauno ligoninės generalinis direktorius docentas Linas Vitkus.

Klinika vykdys tą pačią veiklą, tačiau padalinių vadovų etatai nuo Naujųjų metų panaikinami. K.Stankarui yra pasiūlyta eiti gydytojo akušerio-ginekologo pareigas, kurias jis papildomai ėjo ir iki šiol.

"Akušerijos ir ginekologijos klinikai vis tiek kažkas turės vadovauti, todėl laikinai bus paskirtas žmogus. Kas juo bus – paaiškės kitą savaitę", – teigė L.Vitkus.

2014 m. pirmą pusmetį bus skelbiamas Respublikinės Kauno ligoninės Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovo konkursas. Jame galės dalyvauti visi norintieji, atitinkantys konkurso sąlygas.

Ligoninės vadovas L.Vitkus, komentuodamas pokyčius, pabrėžė, kad yra svarbių jų priežasčių.

"Krikščioniškieji gimdymo namai jau trejus metus iš eilės baigia neigiamu balansu. Šiuo metu įstaigos skola siekia 0,5 mln. litų", – sakė L.Vitkus.

Darbuotojų, dirbančių gimdymo namuose, darbo užmokestis sudaro 92,5 proc. įstaigos biudžeto. Įstaiga turi išsilaikyti tik iš 7,5 proc.

"Iškart matyti, kad yra akivaizdžių vadybinių problemų. Palyginus, kiek gimdymo namai teikia paslaugų, darbuotojų yra per daug. Čia dirba ir direktorius, ir pavaduotojas, matyt, reikia priimti kažkokius sprendimus, kaip viską pataisyti", – tikino L.Vitkus.

Susisiekus su Krikščioniškųjų gimdymo namų direktoriumi K.Stankaru, jis buvo nekalbus.

"Į jokius klausimus nenoriu atsakinėti, nieko nekomentuosiu", – rėžė jis.


Apie įstaigos restruktūrizaciją

Restruktūrizacijos procesą Sveikatos apsaugos ministerija pradėjo dar 2002 m. Per aštuonerius metus prie Respublikinės Kauno ligoninės skirtingu integracijos lygiu buvo prijungta ne viena gydymo įstaiga.

Dabar atėjo laikas, kai privalu įtraukti visus padalinius ir filialus į ligoninės struktūrą. Taip bus sukurta viena ligoninė, kurioje veiks aštuonios klinikos. Tai padarius turėtų mažėti valdymo išlaidos.

Pavyzdžiui, šiandien kiekvienas padalinys ar filialas turi savo administraciją, aptarnaujantį personalą. Sukūrus klinikas, planuojama tam tikras administravimo funkcijas centralizuoti.
Šiuo metu Respublikinę Kauno ligoninę sudaro 2 filialai ir 5 padaliniai: Krikščioniškieji gimdymo namai, Garliavos, Psichiatrijos, Marių, Kulautuvos vaikų ligoninė, Kačerginės vaikų sanatorija "Žibutė", V.Tumėnienės vaikų reabilitacijos centras ir centrinis padalinys Hipodromo g. Aukštuosiuose Šančiuose.

Respublikinės Kauno ligoninės vadovo docento L.Vitkaus teigimu, gydymo įstaigos restruktūrizacija – tai vienas būdų mažinti valdymo išlaidas. Jas sumažinus, sutaupytos lėšos bus panaudotos darbo užmokesčiui didinti, medicinos įrangai atnaujinti, naujausiems gydymo metodams diegti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų