Incidento autobuse atomazga: per pilnatį siautėjusiam antivakseriui surašytas ne vienas protokolas

  • Teksto dydis:

Kauno policija praneša nustačiusi asmenį, terorizavusį „3-iojo“ maršruto autobuso keleivius. Paaiškėjo, kad jie ne vieninteliai buvo tapę šio antivakserį savo pažiūromis primenančio jauno vyro įkaitais. Tądien jam buvo surašyti net trys protokolai: vienas – dar prieš nemažą atgarsį sukėlusį įvykį, apie kurį papasakojo minėtu autobusu važiavusi portalo skaitytoja, du – jau po jo.

Provokacijos prasidėjo vos įlipus

Kaip jau rašyta, minėta portalo skaitytoja pasakojo, kad jai važiuojant balandžio 29-osios popietę – apie 16.30 val. „3-iojo“ maršruto autobusu per Šančius miesto centro link, į šį įlipo jaunas vyras. Jau pirmas jo klausimas būsimiems bendrakeleiviams nuskambėjo keistokai: „Gal kas turite degtinės? Labai noriu išgerti!“

Netrukus iš autobuso galo, kuriame iš pradžių įsitaisė šis „pokštininkas“, į jo priekį pradėjo bėgti kiti keleiviai. Paskui šiuos ta pačia kryptimi patraukė ir keistuolis. Tai buvo iš pažiūros – apie 30 metų vyras, užsidėjęs vienkartinę apsauginę kaukę ant ...kaktos.

„Aš karalius!“ – šaukė keistuolis, leisdamas suprasti, kad visi turi jo klausyti. Ir pradėjo kabinėtis prie bendrakeleivių. O šių buvo nemažai – praktiškai nebuvo tuščių sėdimų vietų. Dauguma jų buvo nukreipę dirbtinai akis į langą arba sėdėjo iš bejėgiškumo susigūžę. Tik vienas šiek tiek už keistuolį vyresnis vyras liepė jam normaliai užsidėti kaukę. Ir prasidėjo.

Po nesibaigiančių 30-mečio provokacijų vyrai susikibo. Ir netrukus jau raičiojosi ant autobuso, kuris jiems griūnant net sudrebėjo, grindų.

Gal kas turite degtinės? Labai noriu išgerti!

Keistas vairuotojo elgesys

„Kvieskite kas nors policiją!“ – maldavo pusamžės moterys, po kurių kojomis vyko grumtynės.

Kiti keleiviai bandė apeliuoti į vairuotoją, kuris ir toliau lyg niekur nieko važiavo. Kol galiausiai pasiekus buvusį „Planetos“ kino teatrą, autobusą perskrodė isteriškas ant menčių paguldyto 30-mečio juokas, kai su juo susigrūmęs bendrakeleivis užspaudė savo batu jo kaklą.

Autobusui pagaliau sustojus, minėtos dvikovos nugalėtojas jį paliko. O kartu su juo laukan iššoko ir vairuotojas, kuris galiausiai puolė kažkam skambinti savo mobiliuoju telefonu.

Tuo tarpu viduje likę jo keleiviai ir toliau buvo neadekvačiai besielgiančio 30-mečio įkaitais. „Durniai! Nusiimkite tas kaukes, propagandos aukos, nes aš jas nuimsiu!“ – šaukė ant bendrakeleivių šis antivakseriškų pažiūrų išsišokėlis, laimei, neturėjęs kišenėje peilio ar ko nors panašaus. Gal todėl netrukus ir išlipęs iš autobuso – kai iki valios išsirėkė.

Asociatyvi S. Žiūros, freepik.com nuotr.

Tik tada autobuso vairuotojas vėl atbėgo į savo kabiną. Tačiau dar pirmiausiai vėl kažkam skambino, o tik po to galiausiai uždarė duris ir pajudėjo iš stotelės, palikdamas antivakserį, kuriuo šiaip ne taip pavyko atsikratyti, gurkšnojant kažką iš bambalio, greičiausiai rasto šiukšlių konteineryje, prie kurio viskas vyko.

Policija sulaukė tik mamos pranešimo

Aprašytos situacijos įkaite tapusi kaunietė klausė, ar tikrai autobuso vairuotojas tokioje situacijoje turėjo laikytis maršruto, nekreipdamas, kas vyksta jo salone? Ir, ar kitą kartą šis panašu, kad tam tikrų sveikatos problemų turintis antivakseris, po patirto fiasko grumtynėse su vieninteliu tada salone buvusiu vyru, nors iš tikrųjų šių buvo daugiau, neįlips į autobusą su peiliu kišenėje? Juk teigiama, kad autobusuose įrengtos vaizdo kameros – tai gal galėtų šiuo antivakseriu susidomėti ir policija?

Šios atstovė portalui kauno.diena.lt pranešė, kad tą pačią balandžio 29-ąją, tik už pustrečios valandos po aprašyto įvykio „3-iojo“ maršruto autobuse, buvo gautas moters pranešimas, kad į namus sužalotas grįžo jos sūnus. Pirminiais duomenimis, prieš jį smurtauta „3-iojo“ maršruto autobuse.

Daugiau jokio pranešimo apie portalo aprašytą incidentą policija, jos atstovės teigimu, tądien negavo. Dėl ko belieka įtarti, kad autobuso vairuotojas galėjo skambinti tik savo dispečerei.

Nemuno policijos komisariato pareigūnams pradėjus moters pranešimo aplinkybių patikslinimą, jos 43-ejų metų sūnus pareiškė niekam pretenzijų neturintis ir atsisakė rašyti pareiškimą dėl jo sveikatos sutrikdymo. Esant tokioms aplinkybėms, pareigūnai pradėti dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą atsisakė.

Susidurta su piktybiniu pažeidėju

Minėtas vyriškis, dėl kurio buvo sunerimusi jo mama, – ne viešąją tvarką „3-iojo“ maršruto autobuse trikdęs išsišokėlis, bet šį sutramdyti bandęs jo bendrakeleivis.

Tai tapo aišku, po kitos Kauno policijos atstovės pateiktos informacijos apie šį incidentą. Ji teigė, kad jos kolegos tądien vienam 40-mečiui surašė net tris administracinių nusižengimų protokolus: už tai, kad nedėvėjo, kaip priklauso, viešajame transporte privalomos nosį bei burną dengiančios apsauginės kaukės, pažeidė viešąją tvarką bei pasirodė viešoje vietoje neblaivus. Tai buvo jau minėtas „3-iojo“ maršruto autobuso keleivius tądien terorizavęs išsišokėlis.

Tačiau už tai, kad jis nedėvėjo viešajame transporte privalomos apsauginės kaukės, policijos patruliai protokolą jam surašė dar iki aprašyto incidento. O protokolai už viešosios tvarkos pažeidimą bei pasirodymą išgėrus viešoje vietoje jam buvo surašyti po to, kai jis apie 17.30 – 18 val. buvo policijos patrulių išlaipintas jau iš kito autobuso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pelė

pelė portretas
o ką reiškia antivakseris lietuviškai?

Vika

Vika portretas
Zinote,kas idomu? Sovietu laikais,( kuriuos dauguma iskraipo ir pan.) toks veikejas gautu 15 paru ir sluotu gatves,o dabar? Islaipino is autobuso? Ir kas is to? Jis vel ises i kita ir toliau terorizuos zmones. Kodel jis nebuvo sulaikytas ir uzdarytas i arestine? Man tokia policijos paziura i chuligana,kuris terorizuoja zmones, labai keista ir kad pareigunai elgiasi teisiskai, tikrai nepasakysi. Manau, policija turi atsakyti uz toki poziuri ir pazeideja, kad daugiau tokiu dalyku nereiketu aprasineti. Jeigu kiekvienas durnius darys ka uzsimanes, tai kas cia bus?

Ter

Ter portretas
Teko ir man su anūke bėgti į autobuso priekį nuo neadekvačiai besielgiančio jauno vyro. Jis rėkavo,su kažkuo šnekėjo telefonu,girdėjosi vien keismažodžiai. Visi žmonės tylėjo.nuleidę galvas. Jei nereikėję būti pas medikus nustatytu laiku,tikrai reikėjo išlipti. Būtų saugiau .jei autobuso vairuotojai praneštų policijai ir tokius agresyvius ligonius išsivestų. Tikrai yra nesaugu,važiuoja ir vaikai,kokias kalbas girdi.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių