Kaip per karantiną teikiama psichologinė pagalba?

  • Teksto dydis:

Karantinas paveikė visas gyvenimo sritis, tarp jų ir jautriausių – sveikatos paslaugų – prieinamumą. Į redakciją besikreipusi kaunietė domėjosi, kaip nuo šios savaitės turėtų būti teikiamos psichologinės konsultacijos vaikams.

"Pirmadienį dar veikė Psichologinės paramos ir konsultavimo centras, nors turėtų nekonsultuoti ypač vaikų, jei tai nėra ekstremali situacija", – savo nuogąstavimais dalijosi kaunietė.

Ji pasakojo, kad vaiko teisių apsaugos specialistai nusiuntė jos sūnų ir jo tėvą dėl ryšio atkūrimo konsultuotis pas psichologą. Jau paskelbus karantiną moteris specialistų teiravosi, ar jai, kaip mamai, privaloma vesti sūnų.

"Nenoriu būti ta mama, kuri, atrodytų, bando priešintis ar nevesti sūnaus, bet, mano suvokimu, konsultacijos turi vykti nuotoliniu būdu arba, jei to negalima padaryti, jas reikėtų atšaukti. Tėvas reikalauja, kad būtų organizuojami gyvi susitikimai, bet ar ši įstaiga gali konsultuoti akis į akį šiuo laikotarpiu?" – klausė moteris.

Pirmadienį, kaip ji pasakojo, tiesioginė konsultacija vyko. Iš sūnaus tėvo ji gavusi žinutę ir apie kitą numatytą konsultaciją.

Psichologinės paramos ir konsultavimo centro (PPKC), kurio specialistai teikia daug nemokamų paslaugų, vadovė psichologė-psichoterapeutė, lektorė dr. Ieva Šidlauskaitė-Stripeikienė "Kauno dienai" teigė negalinti komentuoti konkretaus atvejo.

Tėvas reikalauja, kad būtų organizuojami gyvi susitikimai, bet ar ši įstaiga gali konsultuoti akis į akį šiuo laikotarpiu?

Vadovė patvirtino, kad PPKC dėl karantino savo veiklos apriboti neketina, atvirkščiai – kviečia kreiptis visus, kuriems reikia psichologo konsultacijų. Tiesa, veikla vyksta ne taip, kaip įprasta, o planinė ir skubi anoniminė psichologinė pagalba teikiama nuotoliniu būdu.

"Išimties tvarka, esant ūmiai krizei, savižudybės grėsmei, konsultacijos vyks vietoje", – nurodo centro atstovai. "Bandome susisiekti su klientais, įvertinti kiekvieną individualią situaciją ir pasiūlyti tęsti konsultacijas nuotoliniu būdu", – kalbėjo I.Šidlauskaitė-Stripeikienė, pastebėjusi, kad šiuo metu daug žmonių patyrė šoką, kuriam nuslūgus atsiras dar daugiau tokių, kuriems prireiks psichologinės pagalbos.

Ji viliasi, kad šie žmonės išdrįs paskambinti ar kaip kitaip kreiptis į specialistus. Centre iš viso dirba 25 vaikų ir suaugusiųjų psichologai. Vyksta individualios ir grupinės, kurias taip pat bandoma teikti nuotoliniu būdu, konsultacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulė

Saulė portretas
O kur kreiptis jei kaimynė serga šizofrenija ir rėkauja namuose, daužosi nesvarbu kas-diena, naktis. Daiktai dreba namie. Apatinė kaimynė net susirgo per tą ligonę, aš gyvenu viršuje, o ją girdi net virš manęs gyvenantys žmonės. Ką daryti?

...

... portretas
Psich.grifai be kraujo negali.

Kaunas

Kaunas portretas
Jeigu durnas tai visada bus durnas,karantinas ar ne karantinas.Geriau reikėtų imtis priemonių prieš durnius,nes sveiki žmonės nuo jų nukenčia. Name yra nesveika sena pensininkė, sena merga,tai dar nebuvo karantino, ji duodasi po namo laiptinę, stovinuoja prie butų durų, klausosi kas kalbama,persekuoja.Kada tokie nudurni žmonės bus izoliuoti juo sveikų žmonių? Trukdo kitiem gyventi,nemalonu kaip tave persekioja,kaip zuja apie buto duris.Norėjau pasikalbėti kas dedasi, klausiau, tai stovi galvą nuleidusi,nieko nekalba ir nesako.Dabar karantinas, turėtų sėdėti bute,bet ji daro tą plati. Manau teks policiją kviesti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių