Karo pabėgėliams iš Ukrainos pratęstos viešojo transporto lengvatos

Miesto taryba bendru sutarimu pritarė ir toliau kompensuoti viešojo transporto išlaidas Kaune apsistojusiems karo pabėgėliams iš Ukrainos. Leidimą gyventi Lietuvoje turintys ukrainiečiai miesto autobusais ir troleibusais galės važiuoti už simbolinę kainą.

„Siūloma nustatyti, kad užsieniečiams, pasitraukusiems iš Ukrainos dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje, pateikus išduotą Migracijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos registracijos kortelę arba išduotą galiojantį leidimą gyventi Lietuvos Respublikoje dėl humanitarinių priežasčių ir užsienio valstybės išduotą asmens dokumentą, 2023 metais taikoma 99 proc. lengvata įsigyjant terminuotą elektroninį bilietą važiuoti autobusais ir troleibusais 365 kalendorines dienas“, – rašoma projekto aiškinamajame rašte.

Metinio elektroninio bilieto bilieto pilna kaina 275 eurai. Pritarus šiam projektui, karo pabėgėliams 365 dienų viešojo transporto bilietais kainuos 2,75 eurus, likusis 272,25 eurų suma bus dengiama iš Kauno miesto biudžeto. Ukrainiečiams dar teks sumokėti 1,5 euro už vardinę „Žiogo“ kortelę.

„Metinį kompensacijos poreikį šiuo metu sunku būtų įvertinti, kadangi negalima prognozuoti kiek bus išduota elektroninio bilieto kortelių, papildytų 365 kalendorinių dienų bilietu su 99 proc. nuolaida“, – apie tai, kiek miestui atsieis ukrainiečių kelionės viešuoju transportu, negalėjo įvardyti projekto rengėjai.

Užsieniečiai, kurie Kaune apsistojo dėl humanitarinių priežasčių, lengvatinį „Žiogo“ elektroninį bilietą gali atsiimti atvykę į Kauno miesto viešojo transporto aptarnavimo centrą, adresu Laisvės al. 114. Su savimi reikia turėti asmens ir Migracijos departamento išduotus dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių