Kaunas turės moderniausią Lietuvoje lengvosios atletikos maniežą

  • Teksto dydis:

Pabaigos link artėjant Kauno sporto halės bei Dariaus ir Girėno stadiono atgimimui, greta pradėti paruošiamieji darbai būsimo lengvosios atletikos maniežo statyboms. Vos tik išardę senąją apšilimo aikštelės dangą, rangovai imsis pamatų įrengimo. Planuojama, kad moderniausia Lietuvoje lengvaatlečiams skirta erdvė bus pastatyta per pusantrų metų.

Atvers daugiau galimybių

„Kauniečiams įprasta Žaliakalnį vadinti prestižiniu miesto rajonu. Netrukus ši vieta taps tikru traukos centru ne tik leidžiantiems laisvalaikį Ąžuolyne, bet ir sporto entuziastams. Jau greitai kauniečiai sugrįš į atnaujintą Sporto halę ir nuo pamatų statomą didžiausią šalyje stadioną. Pastarojo ypač laukia futbolo bendruomenė, tačiau vietos jame užteks ir kitoms sporto šakoms.

Dar daugiau galimybių atvers lengvosios atletikos maniežas, kuris pasitarnaus ir šalia esančiam Lietuvos sporto universitetui, taip pat bus kokybiška apšilimo erdvė rengiant aukšto rango varžybas Dariaus ir Girėno stadione. Greta Europos kultūros sostinės titulo Kaunas stiprina ir mūsų šalies sporto sostinės vardą“, – sakė miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Naujasis maniežas užbaigs Ąžuolyno daugiafunkcio sporto ir laisvalaikio komplekso projektą. Čia bus galima kokybiškai treniruotis bet kuriuo metų laikų ir organizuoti uždarųjų patalpų pirmenybes.

Greta Europos kultūros sostinės titulo Kaunas stiprina ir mūsų šalies sporto sostinės vardą.

Kaune taip pat galės vykti Europos lengvosios atletikos čempionatai šalia esančiame Dariaus ir Girėno stadione, kadangi vienas iš organizacinių reikalavimų – būtinybė šalia turėti aikštę apšilimui arba maniežą.

Moderniausias maniežas šalyje

Naujame lengvosios atletikos manieže sportininkams ruošiama visa reikiama infrastruktūra ir pilnavertės sąlygos treniruotėms bei varžyboms. Numatyta įrengti šešis 200 metrų ilgio ir aštuonis 60 m bėgimo takus, šuolių, rutulio stūmimo bei tolimųjų metimų (ieties ir disko) treniruočių sektorius. Sportininkai fizinę formą gerins treniruoklių ir gimnastikos salėse, o jėgas atgaus čia pat būsiančiuose masažo kabinetuose.

„Maniežas bus moderniausias Lietuvoje. Pagrindinėje salėje suprojektuoti visi lengvosios atletikos sporto rungčių sektoriai, reikalingi treniruotis tiek vasarą, tiek ir žiemą.

Suplanuotos administracinės patalpos, pasitarimų erdvės, trenerių ir sportininkų persirengimo kambariai. Vietos atsiras ir kavinei“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Modernus statinys, kuriame sporto varžybas galės stebėti iki 500 žiūrovų, turės ir 150 vietų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę.

Darniai derės su aplinka

Pasak projekto autorių, architektų studijos „Archas“ atstovų, pastato išvaizdą sudarys lakoniškas, vientisas medžiagiškumas iš betono ir stiklo vitrinų konstrukcijų derinio. Ant pasvirusio maniežo stogo numatyta galimybė įrengti saulės jėgainę ir vandens šildymo kolektorius.

„Monolitiška, plastiška betoninė pastato forma – tarsi aliuzija į bėgimo takelį. Parinkome tokias išorės apdailos medžiagas, kurios neužgožtų stadiono fasado ir įsilietų į Ąžuolyną.

Stogo konstrukcijoje į šiaurinę pusę orientuojami langai leis maksimaliai panaudoti saulės šviesą ir neperkaitinti patalpų“, – pasakojo vienas iš projekto autorių, architektas Tomas Kuleša.

Pastatyti lengvaatlečiams skirtą maniežą, kurio vertė siekia apie 19 mln. eurų, įsipareigojo viešąjį rangos darbų konkursą laimėjusi bendrovė „Autokausta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rymas

Rymas portretas
Ir vėl blogai?

Miestietis

Miestietis portretas
Kaunas Lietuvoje -JEGA

reklama už mūsų pinigus

reklama už mūsų pinigus portretas
pridengti pinigų plovyklą. Tfu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių