Kaune atidarytas europarlamentaro L. Mažylio biuras

Šiandien Kaune atidarytas europarlamentaro Liudo Mažylio biuras. Jis vienintelis iš vienuolikos Lietuvos europarlamentarų, savo centriniam biurui gimtojoje šalyje pasirinkęs Kauną.

Svarbus instrumentas

Sutapimas – biuras įkurdintas toje pačioje V.Putvinskio gatvėje, kurioje veikia jo senelio Prano Mažylio pastatyti gimdymo namai. Šiame pastate L.Mažyliui su šeima teko gyventi apie dešimt metų.

"Biuras yra labai svarbus parlamentaro darbui. Turime galimybę gana laisvai pasirinkdami prioritetus formuoti savo padėjėjų komandą, gvardiją. Reikia pavartoti patį pagarbiausią žodį, nes jie daro labai didelę darbo dalį ir nuo jų labai daug priklauso europarlamentaro darbo rezultatai. Vienas biuras būna įkuriamas Briuselyje, o kitas – toje valstybėje, kurioje buvo išrinktas", – pasakojo politikas ir mokslininkas, išgarsėjęs, kai Vokietijoje rado Vasario 16-osios aktą.

Dalis jo padėjėjų dirba Briuselyje, dalis darbuosis biure Kaune,  taip pat Panevėžyje, Šilutėje, Klaipėdoje, Utenoje, Vilniuje ir kai kuriose kitose atstovybėse.

"Patekau į dvi sudėtingas veiklos sritis – aplinkos apsaugos ir tarptautinės prekybos. Man reikės labai solidžios paramos", – apie padėjėjų svarbą kalbėjo L.Mažylis.

Su jo biurui Lietuvoje vadovausiančiu Raimondu Gaidžiu L.Mažylis pažįstamas nuo pirmosios Kauno miesto tarybos laikų. Abu buvo tos tarybos deputatai. R.Gaidys prisidėjo prie L.Mažylio rinkimų į europarlamentą kampanijos. Iki šiol R.Gaidys dirbo versle, paskutinė darbovietė – Kauno mokslo ir technologijų parke.

Biuras yra labai svarbus parlamentaro darbui. Turime galimybę gana laisvai pasirinkdami prioritetus formuoti savo padėjėjų komandą, gvardiją.

Lietuvoje – penktadieniais

Posėdžiai EP vyksta pirmadieniais–ketvirtadieniais, tad L.Mažylis su interesantais ar jų grupėmis Lietuvoje susitikti galės penktadieniais arba savaitgaliais ir tais laikotarpiais, kai nevyksta EP posėdžiai.

L.Mažylis vardijo, kad biuras Kaune ir biuro filialai kai kuriose kitose Lietuvos vietovėse yra aktualūs gyventojams, bendruomenėms, kuriems "rūpi europiniai dalykai, nori pasitarti, pakalbėti", informacijos apie ES institucijų veiklą sklaida.

"Dar man, kaip profesoriui, svarbu skleisti žinias, ką realiai gali Europa, ką gali kuri jos institucija. Biuras taip pat bus ta vieta, kuri prie to prisidės", – sakė europarlamentaras, Lietuvoje išrinktas kaip konservatorių partijos atstovas, o EP priklauso Europos liaudies partijos frakcijai.

Įspūdžiai – dinamiški

L.Mažylis pasidalijo, kaip sekasi Briuselyje. "Įspūdžiai – dinamiški. Informacijos srautai – milžiniški. Medžiagą reikia perprasti ir būti pasiruošus ją bet kada panaudoti. Aplinkos apsauga ir tarptautinė prekyba, kurias pasirinkau, yra tos sritys, kuriose yra daug ir pasaulinių problemų, kurias Europa mano, kad gali prisidėti išsprendžiant. Jau priėmėme kelias svarbias deklaracijas, teisės aktus iš praėjusios kadencijos. Bus daug ir naujų teisės aktų", – vardijo kaunietis.

Jis atkreipė dėmesį, kad parlamentaro veikla apima ir santykius su kitomis ES institucijomis, tarp kurių Europos Komisija, Lietuvos atstovybė ES.

L.Mažylis džiaugėsi, kad atsiranda glaudesnis ryšys, daugiau sąlyčio taškų tarp vienuolikos naujai išrinktų europarlamentarų, nors jie ir išrinkti pagal skirtingų politinių jėgų sąrašus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

corona

corona portretas
skystėja , orai šiltėja .......... bėgam pasikonsultuot

SD

SD portretas
Gerbiamieji, būtų gerai, kad būtų pasklbtas adresas ir telefono nr.Biuro darbuotojo tel.?

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Tovariš NuoMonė matyt subinlaiževot draugui
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių