Kaune bešeimininkių gyvūnų priežiūra perleista į kitas rankas

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė, po neseniai įvykusio viešųjų pirkimų konkurso, sudarė sutartį su nauju beglobių ir bešeimininkių gyvūnų priežiūros paslaugų teikėju – „Gyvūnų globėjų asociacija“.

Ši organizacija bus atsakinga už gyvūnų sugavimą, paėmimą iš gyventojų, laikiną globą, kvalifikuotą veterinarinę pagalbą bei naujų namų paieškas. Kauniečiai radę beglobį, arba paliktą be priežiūros gyvūną, kviečiami kreiptis telefonais: +370 65 570 058, +370 37 322 333 arba el. paštu: info@animal.lt.

Dėmesys beglobėms katėms

Kaune daug dėmesio skiriama gyvūnų gerovės ir apsaugos klausimams. Nustatytose miesto vietose pastatyti nameliai bešeimininkėms katėms. Už savivaldybės lėšas įkurti vadinamieji kačių bendrabučiai tampa pastoge nuo pabjurusio oro, o geraširdžiai kauniečiai palieka indelius su ėdalu ir vandeniu.

„Matydami miestiečių įsitraukimą ir nuolatinį rūpestį daugiabučių kiemuose lakstantiems beglobiams gyvūnėliams, norėjome sukurti programą, kuri leistų pasirūpinti jais. Taip gimė iniciatyva „Pagauk-Sterilizuok-Paleisk“, kurią savivaldybė vykdo jau kelerius metus.

Jos metu skiriame dėmesį sulaukėjusioms katėms, prisitaikiusioms gyventi lauke ir, deja, tačiau neturinčioms šansų rasti naujų šeimininkų.“ – dalinasi Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

„Pagauk-Sterilizuok-Paleisk“ (PSP) programos metu užtikrinama ne tik humaniškas benamių gyvūnų populiacijos suvaldymas mieste, bet ir pasirūpinimas jais, paleidus į laisvę. Bešeimininkiai gyvūnėliai yra gaudomi, sterilizuojami ar kastruojami, o vėliau paženklinami tarptautiniu atpažinimo ženklu – trumpintu kairės ausies galiuku.

Pasak R. Savickienės, kol kas yra planuojama sterilizuoti ar kastruoti iki 1050 gyvūnų per metus ir taip prisidėti prie beglobių ir bešeimininkių kačių akivaizdaus sumažinimo Kauno mieste. PSP programos metu gyvūnai mediciniškai apžiūrimi, skiepijami nuo pasiutligės.

Tokios katės, neatiduoda paskutinių jėgų palikuonių auginimui, yra sveikesnės ir stipresnės, taigi neperneša ligų. Kastruoti katinai nekovoja dėl teritorijos, todėl išvengia sužalojimų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

iš žmonos

iš žmonos portretas
perleido vyrui ir vis vargsta gyvūnai pas gustaičius

tas

tas portretas
pats tas y, tas pats

O tai

O tai portretas
"Gyvūnų globėjų asociacija" - ne tas pats "Nuaras" kartais?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių