Kaune kaukė sirenos, bet jas girdėjo ne visi

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį prieš pietus mieste kaukė sistemos, į gyventojų mobiliuosius telefonus atėjo pranešimai, kad tikrinama sistema. Nors duomenys apie sistemos veikimą dar tik bus analizuojamos, jau dabar aišku, kad sirenų gausmas buvo girdimas ne visame Kaune.

Iš anksto skelbta, kad lapkričio 16 d. 11.52 val. vyks gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimas. Sirenos kauks apie tris minutes. Iš karto po patikrinimo į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi kauniečiai ir nurodė, kad negirdėjo sirenų kaukimo.

„Gyvenu Šiaurės prospekto pradžioje, čia nebuvo girdėti jokių sirenų. Dar specialiai ir langus pravėriau, bet nieko. Vadinasi, dalis Muravos, Kalniečių sirenų negirdėjo. Gerai, kad bent pranešimą į telefoną gavau, nes per pastarąjį sistemos tikrinimą nebuvau gavęs, nors visi reikiami nustatymai telefone padaryti“, – kalbėjo kaunietis Titas.

Centre buvę žmonės sirenų kaukimą girdėjo, nemažai jų gavo ir specialius pranešimus.

Po patikrinimo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos kviečia užpildyti apklausą. Joje gyventojų klausiama, ar gavo pranešimus, ar girdėjo sirenas. Pagal pateiktus duomenis bus galima dar geriau įvertinti saugos sistemų veikimą ir kaip ją galima patobulinti.

Apklausą galima pildyti čia.


Šiame straipsnyje: sirenoskaukė sirenosGyventojų perspėjimo ir informavimo sistemaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaukė

kaukė portretas
lapkričio vidury, nemiegokit

kaunietė 1

kaunietė 1 portretas
gėda, kiek galima laikyti senus straipsnius

Tėvynė reikalauja

Tėvynė reikalauja portretas
Tik NATO bazė Lietuvoje pristabdys ruskius...Rusų daug ir jie alkani...
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių