Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune registruotas pirmas tymų atvejis šiemet: susirgo 40-metis vyras

Penktadienį Kaune užregistruotas pirmas tymų atvejis šiais metais.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Evaldo Virkečio nuotr.

Pasak Užkrečiamų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovo Sauliaus Čaplinsko, pavojinga liga užsikrėtė virš 40-ties metų amžiaus vyras.

„Jo skiepų būklė nežinoma, bet pagal antikūnų kiekį galima daryti prielaidą, kad jis buvo skiepytas tik viena skiepų doze ir jam nesusiformavo imunitetas “, – BNS sakė S. Čaplinskas.

Jis taip pat teigė, kad tymais užsikrėtęs vyras išvykęs iš Lietuvos pastaruoju metu nebuvo.

„Viena aišku, kad jis nebuvo išvykęs“, – teigė ULAC vadovas.

ULAC duomenimis, pernai tymais sirgo 834 žmonės, iš kurių 196 vaikai ir 638 suaugusieji. Daugiausia – Kauno ir Vilniaus apskrityse.

Tymai – tai ūmi, itin užkrečiama virusinė infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu ir pasireiškianti karščiavimu, bėrimu ir kvėpavimo takų bei akių junginės uždegimu. Tymai buvo ir iki šiol yra viena dažniausių mirčių priežasčių tarp visų vakcinomis kontroliuojamų ligų. Didžiausią riziką tymai kelia nesirgusiems, neskiepytiems ar nepilnai skiepytiems kūdikiams, nėščiosioms ir munosupresiniams asmenims.

Kaip teigia ULAC specialistai, pagrindinė tymų kontrolės priemonė – didelės skiepijimų nuo tymų apimtys (daugiau nei 95 proc. paskiepytų kiekvienoje amžiaus grupėje).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų