Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečiai mėgaujasi čiuožykla po atviru dangumi

2014-01-19 12:30

Rotušės aikštėje pradėjusi veikti čiuožykla jau pelnė kauniečių simpatijas. Pagrindinis šios čiuožyklos pranašumas – ji po atviru dangumi.

300 kv. m. ploto čiuožykloje išsibarstę čiuožėjai, rodėsi, labiau žingsniuoja prisilaikydami čiuožyklą juosiančios medinės tvoros. Tačiau visų iki vieno veidus puošė šypsena. Net ir mamos, prilaikančios savo beveik ištisai krentančius mažylius, kvatojo kaip geroje komedijoje.

Šiaip taip nuo ledo nulipęs 9 metų Davidas klestelėjo ant medinio suolelio. Berniuko skruostai, rodės, tuoj plyš nuo raudonumo. „Patinka. Sušalau. Sunku. Gerai sekasi“, – lakoniškai į klausimus atsakinėjo pirma kartą pačiūžas išbandantis berniukas.

Čiuožimo pamokas vaikui dėstė tėtis. Andrejus Miknes įsitikinęs, kad nereikia jokių pagalbinių laikiklių, norint išmokti čiuožti pačiūžomis. Svarbiausia, kad vaikas pajustų, kaip reikia laikyti pusiausvyrą, ir viskas.  

Visi kalbinti kauniečiai pabrėžė svarbiausią šios čiuožyklos pranašumą – ji po atviru dangumi. „Ledas arenoje, žinoma, geresnis, tačiau nepalyginsi malonumo čia – po atviru dangumi ir po stogu. Čia gali karštos arbatos atsigerti, jautiesi kaip gamtoje“, – įspūdžiais dalinosi A.Miknes.

Jam pritarė ir Ričardas Sukackas: “Mes – mėgėjai visų žiemos pramogų. Ir slidinėjame, ir čiuožinėjame, ir plaukiojame vasarą“. „Ledo arena nesutalpina visų norinčiųjų. Ten tenka ir alkūnėmis pasistumdyti“, – antrino R.Sukacko žmona Rugilė.

Visi iki vieno aiškino, kad spustelėjęs 10 laipsnių šaltukas visai nebaisus. „Dar suabejojome, ar jau veikia, bet „Kauno dienoje“ perskaitėme, kad jau galima čiuožti. Labai šiltai apsirengėme. Dukra lanko dailųjį čiuožimą, todėl mokys čiuožti draugę ir mamą, o tėtis bus fotografu“, – su pačiūžomis stoti ant ledo jau rengėsi Sonata Ylaitė.

Čia pat prie čiuožyklos pačiūžų nuoma ir kasa. „Nereikia griežtai žiūrėti, ar jau parėjo tos 45 min. nustatytos sesijos. Žmonės patys jaučia. Tiek laiko pakanka, po to jau nuvargsta ir būna sunku“, – paaiškino pačiūžų nuomos darbuotojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų