Kauniečiai praneša: jau bunda miesto fontanai

  • Teksto dydis:

Pavasariškas oras į lauką išginė kauniečius. Šie praneša, kad jau džiugina ne tik šildanti saulutė, bet ir ištryškę miesto fontanų purslai. Tiesa, atgijo dar tik kelios versmės, kiti fontanai tikėtina, kad pradės veikti artimiausiu metu.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojas Sergejus pasidalijo iš po žiemos atgijusiu Rotušės aikštės fontanu. Taip pat jau veikia ir aikštėje esantys geriamojo vandens šaltiniai.

„Dar niekur nemačiau, kad veiktų fontanai. Rotušės aikštėje jie ištryško pirmieji“, – tikino kaunietis.

Miesto fontanais rūpinasi bendrovė „Kauno vandenys“. Įprastai prieš sezoną yra patikrinamos visos fontanų sistemos, jei reikia, atliekamas remontas. Kadangi jau oro temperatūra vis labiau šyla, mažėja tikimybė, kad vanduo fontanų sistemose užšals, todėl artimiausiu metu ištrykš ir kitų miesto fontanų purslai.

Kaune yra nemažai vietų, kuriose artimiausiu metu bus galima grožėtis trykštančiais vandens purslais. Be minėtų fontanų ir šaltinių Rotušės aikštėje, vandens srovės miestiečius sezono metu džiugina prie Karo muziejaus, Laisvės alėjoje, Muzikinio teatro sodelyje, Steigiamojo Seimo aikštėje, Rotušės aikštėje, Čečėnijos aikštėje, šalia Kauno miesto viešosios bibliotekos. Taip pat atnaujinti fontanai Vienybės aikštėje bei ties Kauko laiptais. Fontanai kauniečius vilioja ir Kalniečių, Draugystės, Dainavos parkuose.


Šiame straipsnyje: fontanai KauneRotušės aikštėfontanaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
greit nebus nieko siva senmerge nori pasalinti musu mera Matjosaiti

chod koniom

chod koniom portretas
uzsuko radiatorius-ijunge fontanus

Anonimas

Anonimas portretas
PASITYČIOJIMAS IŠ PLANETOS , GERIAMĄ VANDENĮ PILA Į KANALIZACIJĄ . Vanduo brangs
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių