Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečiams bus kompensuojama dalis privačių darželių kainos

2014-11-06 14:04
BNS inf.
T. Urbelionio/BFL nuotr.

Kauno miesto taryba ketvirtadienį pritarė siūlymui kompensuoti tėvams, leidžiantiems vaikus į privačius darželius, dalį mokesčio už juos.

„Kalbant apie tai, koks tikslas yra šitos tvarkos, tai pirmiausia norima tėvams, kurie veda vaiką į privatų darželį, kompensuoti 75 eurus arba 258 litus. Visi žinome, kad, rugsėjo 1 dienos duomenimis, beveik 700 vaikų nepateko į darželius. Taip pat žinome, kad pati problema yra laikina, tikėtina, kad po kokių 3 metų tas skaičius bus mažesnis. Tad iš tikro remti privačius darželius yra ir pigiau, ir efektyviau nei pačiai savivaldybei statyti kažką naujo“, – pristatydamas sprendimo projektą kalbėjo liberalas Simonas Kairys.

Kaip kalbėjo jo partijos kolega Rimantas Mikaitis, darželių vietų skaičiaus trūkumas yra laikina problema, atsiradusi dėl gimstamumo piko.

Tarybos posėdžio metu nuspręsta padidinti siūlomą kompensuoti sumą iki 100 eurų.

Ši tvarka turėtų įsigalioti nuo kitų metų liepos 1 dienos.

Kompensuoti dalį tėvų mokamo mokesčio už privačius darželius yra nusprendusi ir Kauno rajono savivaldybė. Rajono valdžia nuo lapkričio kas mėnesį prie privačią įstaigą lankančio vaiko išlaikymo prisidės 250 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų