Kauniečius į neviltį varo pavojingai iškilę šuliniai

Nors 2017 metais buvo baigti pagrindiniai Šiaurės prospekto tvarkymo darbai, kai kurie likę trūkumai kauniečiams akis bado iki šiol. Apželdintoje salelėje tarp važiuojamųjų dalių likę du „paminklai“ ne tik nedera bendrame landšafte, bet gali tapti ir nelaimių priežastimi pėstiesiems.

Du vienas priešais kitą stūksantys šuliniai, kurių betoninius pagrindus juosia išsišakojusios metalinės konstrukcijos, nepateko į Šiaurės pr. rekonstravusių darbininkų akiratį. Gyventojams iki šiol kyla klausimas, kodėl jie nesutvarkomi?

„Nepaisant to, kad kaip ir kai kurios kitos rekonstruotos miesto gatvės Šiaurės pr. buvo iš naujo perkastas kone penkis kartus, o šiandien ir vėl duobėtas, tačiau iš karto po to, kai tvarkymo darbai buvo baigti, žalios vejos viduryje, netoli „Lidl“ parduotuvės užsiliko šie du šuliniai. Jeigu aš tvarkau savo namus, sutvarkau juos iki galo. Juk čia gali susižeisti pėstieji, ypač – vaikai“, – kritiką žeria portalo kauno.diena.lt skaitytojas Mindaugas.

Miesto valdžios atstovai nuveiktus darbus ir minėtoje vietoje likusias aplinkoje nederančias opas Šiaurės pr. vertina ne taip kritiškai. Pasak jų, pėsčiųjų saugumui gerokai iš žemės iškilę ir paviršiuje žiojintys šuliniai įtakos neturi.

Juk čia gali susižeisti pėstieji, ypač – vaikai.

„Juos tvarkysime prioriteto tvarka – tai komunikacijų savininkų pareiga. Pirmiausia bus pasirūpinta vietomis, keliančiomis pavojų žmonių saugumui –įgriuvomis gatvėse, šaligatviuose, sąlygojančiose avarijas. Kol ši žalioji zona Šiaurės pr. nebuvo nukasta, šuliniai buvo lygūs su žemių viršumi. 2017 metais sutvarkius vidurinę žaliąją zoną – nukasus perteklinį gruntą ir užsėjus nauja žole, šulinių aukštis ir išryškėjo“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Šiaurės pr. rekonstrukcijos laikotarpiu 2016-2017 metais buvo atlikti gatvės paprastojo remonto darbai bei sutvarkyta vidurinė skiriamoji žalioji zona. Iš viso investuota 80-100 tūkst. eurų.

Primename, kad Šiaurės pr. tvarkytas naudojant „Remix“ technologiją – specialia mašina kaitinant ir perklojant seną gatvės dangą bei tiesiant ant jos naują plonesnį asfalto sluoksnį. Nors miesto valdžiai Šiaurės pr. rekonstrukcija atsiėjo gerokai pigiau, tačiau ši gatvė dėmesio reikalauja iki šiol – remontuojamos asfalte esančios duobės, šienaujami žali plotai, valoma aplinka.


Šiame straipsnyje: Šiaurės prospektasšuliniainesaugūs šuliniaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiandien

Šiandien portretas
2019 liepos 29 d., pirmadienį,18:00-20:00 val. vyks eitynės už demokratiją Kaune „Nemuno kelias“. Eitynės vyks Dviračių take Žemuosiuose Šančiuose nuo Šančių mokyklos, Vokiečių g. 164, iki Geležinkelio tilto. Jose dalyvaus Kauno bendruomenės ir visi piliečiai, norintys pasakyti savo nuomonę Kauno tvarkymo klausimais. Taip pat kartu žygiuos tarptautinė samba ritmo grupė ROR (Rythms of Resistance), kūrybinėmis protesto formomis kovojanti su socialinėmis, politinėmis ir ekonominėmis problemomis visame pasaulyje. Gražios ir prasmingos dienos!

Kaunietis Jonas

Kaunietis Jonas portretas
Kada mūsų kelių,gatvių dangos tvarkytojai išmoks teisingai važiuojamoje dalyje įrengti šulinių dangčius. Dabar Kaune važiuoji naujai sutvarkyta gatve ir dundėjimas kaip važiuotum traukiniu. Retas šulinio dangtis viename lygyje su kelio danga.

is silaniu

is silaniu portretas
Sarkuvos g. 19 sulinys ismukes . Pazenklintas , bet daugiau pagalbos jokios NESULAUKIAME > ALIO!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių