Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno "Akropolis" kviečia visus į savo gimtadienį

2011-04-08 16:01
Kauno "Akropolis" kviečia visus į savo gimtadienį
Kauno "Akropolis" kviečia visus į savo gimtadienį / Tomo Raginos nuotr.

Savaitgalį Kaune į orą pakils didžiausias Lietuvoje skraidinamas piešinys. Prie rekordo galės prisidėti visi kauniečiai ir miesto svečiai, dalyvausiantys tris dienas truksiančioje Kauno „Akropolio“ gimtadienio fiestoje. Milžiniškas 40-ies kvadratinių metrų pločio piešinys į dangų bus paleistas naudojant unikalią technologiją – kitą aitvarą.

„Paleisti tokio dydžio piešinį į dangų – sudėtingas uždavinys. Tam pasitelksime būdą, kurio anksčiau niekas nebuvo naudojęs. Skraidinamas piešinys pakils kartu su kitu dideliu aitvaru. Tikiuosi, oras bus palankus ir mūsų sumanymas pavyks. Tai bus išties neeilinis reginys“, - sakė aitvarų specialistas Tadas Šurkys.

Skraidinamas piešinys taps pagrindiniu, bet ne vieninteliu prekybos ir pramogų sostinės šventės akcentu: nuo penktadienio prekybos centro lankytojų lauks renginių ir koncertų maratonas, kuriame pirmaisiais smuikais grieš Šampaninis choras, dainininkas Mantas, vienintelė šalyje trupė su kojūkais, grojanti būgnais ir dūdelėmis.

„Prekybos ir pramogų sostinei Kauno „Akropoliui“ šį savaitgalį sukanka ketveri metai. Šia proga kauniečių laukia tris dienas truksianti gimtadienio fiesta. Gimtadienis bus toks, kokio dar niekas neregėjo: su skrajojančiais rekordais, įspūdingais koncertais, ir, žinoma, dovanų lietumi. Staigmenas garantuojame tiek suaugusiems, tiek mažiesiems mūsų lankytojams“, - sakė Kauno „Akropolio“ valdytoja Daiva Dankšienė.

Anot jos, gimtadienio šventės metu tikimasi pasiekti ir Lietuvos rekordą, paleidžiant į orą didžiausią skraidinamą piešinį. „Tai bus bendras mūsų ir lankytojų kūrinys, kurį pieš vaikai ir tėveliai. Daugelio tautų tautosakoje aitvaras simbolizuoja laimę, turtus ir gausą. Tikimės, kad pakilęs į orą, šeimyninis piešinys ne tik stiprins bendruomeninį jausmą, bet ir paskleis šias gėrybės po visą Kauną“, - teigė D.Dankšienė.

Gimtadieninis šurmulys prasidės jau penktadienio vidurdienį, kai po „Akropolio“ alėjas pasklis pantomimos aktoriai, pasirodymus rengs vienintelė šalyje grojanti trupė su kojūkais. Nuo 17 valandos lankytojai bus kviečiami paimti į rankas teptukus ir prisidėti prie didžiausio Lietuvoje skraidančio piešinio kūrimo. Vakare, 19 valandą, pasilinksminti pakvies dainininkas Mantas Jankavičius su pašėlusia programa „Čiuožki”.

Aitvaras su lankytojų piešiniais į orą pakils šeštadienio popietę, o vakare, nuo 19 valandos, nuskambės kulminaciniai akordai – vyks audringas Raigardo Tautkaus Šampaninio Kauno choro koncertas. Muzikantai savo dainas atliks gyvai, pasitelkę prabangų rojalį, kurį atsiveš specialiai šiam koncertui. Pajudėti šokio ritmu lankytojus pakvies daugelio konkursų nugalėtojai, šiuolaikinių šokių grupė „Arabeskas“.

Sekmadienį į Kauno „Akropolį“ sugužės šeimos su vaikais. Gimtadieninį šou nuo vidurdienio pratęs vaikų ir jaunimo kolektyvai „Saulės vaikai“, „Linksmasis Do“, grupė „Mergiotėz“, vyks įvairūs žaidimai su pantomimos aktoriais ir kojūkininkais. Visas tris gimtadieninės fiestos dienas prekybos ir pramogų sostinės lankytojų lauks dovanų spinta, iš kurios prizus trauks visi, pirkę už tam tikrą sumą. Dovanų spintoje tuščių lentynų nebus – Kauno „Akropolio“ lankytojams bus skirta daugiau kaip 5000 dovanų.

2007 metų balandį duris atvėręs Kauno „Akropolis“ per trumpą laiką tapo didžiausiu traukos centru Vidurio Lietuvoje. Per ketverius metus prekybos ir pramogų sostinėje apsilankė apie 55 milijonai žmonių.

Prekybos ir pramogų centro "Akropolis" ketvirtojo gimtadienio proga kviečiame jus tapyti didžiausio (40 kvadratinių metrų) skraidančio piešinio Lietuvoje. Akcija prasidės balandžio 8 d.,17val., prie įėjimo iš Griunvaldo gatvės. Kitą dieną 14 val. piešinys pakils į dangų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų