Kauno bendruomenės jungiasi į žygį – siekia apginti savo teises

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 15 d. Kauno bendruomenės jungiasi į ekologinį baidarių žygį, norėdamos atkreipti dėmesį į tai, kad Kaune yra grubiai pažeidinėjama Orhuso konvencija.

Kaip teigiama organizatorių išplatintame pranešime, šia konvencija siekiama užtikrinti teisę gauti informaciją, visuomenės dalyvavimą priimant sprendimus ir teisę kreiptis į teismus aplinkosaugos klausimais. Kauno bendruomenės akcentuoja, kad ES ir jos valstybės narės yra visiškai įsipareigojusios laikytis konvencijos ir siekti jos tikslų.

„Kauno visuomenė skaudžiai patiria neigiamus savo gyvenamosios aplinkos pokyčius, kurie vyksta be jos žinios ir nepaisant jos nuomonės. Tai rodo Lampėdžiuose esančio draustinio teritorijos sumažinimo, Vičiūnų vandenvietės zonos mažinimo, Šančių rekreacinės skvero zonos sumažinimo Nemuno krantinėje ir kt. atvejai. Žygyje dalyvaus Šančių, Panemunės, Aleksoto, Centro, Lampėdžių ir kitų bendruomenių atstovai. Žygio metu bus sustojama tose Nemuno pakrantės zonose, kurios liudija Orhuso konvencijos pažeidimus“, – rašoma pranešime.

Žygio maršrutas:

Į žygį išvykstama nuo Kauno HE, Nemajūnų g. 7.

10 val. – Pradžia;

11 val. – Sustojimas Vičiūnų vandenvietėje (10-15 min);

11.45 val. – Sustojimas Šančių pliaže (10-15 min);

14 val. – Sustojimas Lampėdžiuose – kelionės pabaiga.

Trumpos ekskursijos metu žygio dalyviai žada patikrinti, ar tikrai Lampėdžio krantai reikalauja naujo smėlio.

Pabaigoje visų lauks Lampėdžių bendruomenės nariai su garuojančia koše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
kad Matijošaitis nenori kalbėtis su miesto bendrijomis. O tų bendrijų yra 18-ka. Susikviestų tų bendrijų atstovus į kokį gražų gamtos kampelį, suorganizuotų suneštinį pikniką ir išsikalbėtų į valias. Nejaugi merui reikia nurodinėti, kaip susitikti su jį rinkusiais ir juo pasitikėjusiais kauniečiais? Nejaugi meras prarado nuovoką? Juk žmonės jį išrinko tam, kad gintų jų interesus, o ne tam, kad prieš juos puikuotųsi ir savo galią demonstruotų. O dabar taip gaunasi, kad žmonių išrinktas meras sau, o jį išsirinkę ir neišklausyti žmonės -- sau? Čia jau kažkas negerai. Kalbėtis reikia. Dialogas turi vykti kaip šeimoje, taip ir tarp išrinktųjų ir juos rinkusių žmonių. Kai nutrūksta dialogas šeimoje, būna skyrybos... O tai jau tragedija abiem pusėm...

pilietis

pilietis portretas
Prokurorai nerado viešojo intereso pažeidimo iš mero pusės... Kad ir kiek loja, kad ir kiek šmeižia...NELIMPA ir viskas , nors tu ką... GAL kartą pabaikite š. malę , šmeižę, o užsiimkite kitais darbais.

kaunietis

kaunietis portretas
Susirinks jonelių-kvailelių, kurie nori griauti namus Kęstučio g., gauja ir politikuodami bei keikdami merą, kad gerai tvarko miestą, rys košę... Gal užsiimkite geresniais darbais, naudingais miestui.
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių