„Kauno dienos“ studijoje – advokatas V. Sirvydis: už frazę „visi vyrai kiaulės“ mokėsime baudą

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi advokatas Vytautas Sirvydis.

„Pabandykim įsivaizduoti, ką jaus žmogus, sumokėjęs baudą nuo 560 iki 1200 eurų. Nemanau, kad jis išeis iš policijos komisariato kupinas meilės policijai, valstybei ir labiau patriotas, negu buvo iki tol“, – V. Sirvydis neslepia kritinio požiūrio į „neapykantos kurstymo“ įstatymą.

Grupė parlamentarų įregistravo įstatymo projektą, kuriame numatoma, kad už neapykantos kurstymo tyrimą bei protokolo surašymą būtų atsakinga policija. Bauda pirmą kartą prasižengusiam būtų nuo 560 iki 1200 eurų, už pakartotinį įstatymo pažeidimą tektų sumokėti iki 2000 eurų. Dalį neapykantos kurstymo veikų siūloma perkelti iš Baudžiamojo kodekso į Administracinių nusižengimų kodeksą, kas leistų pareigūnams skirti baudą be teismo sprendimo. Ar pakaks policininkams lingvistinių žinių sprendžiant, kuris komentaras viešoje erdvėje iš tiesų kurstė neapykantą ir įžeidė kitą asmenį dėl jo lyties, rasės ar seksualinės orientacijos?

„Pagaliau būsime apginti nuo klasikinės frazės „visi vyriai kiaulės“, nes už ją grės administracinė atsakomybė“, – liūdnai juokauja advokatas. Visą pokalbį su advokatu V.Sirvydžiu kviečiame žiūrėti „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam rūpi ta teise

Kam rūpi ta teise portretas
Juk baudas mokės žmonės, o ne gėjai, seimūnai ir legalizuoti valstybės tarnautojai, taip ar taip, kaip nori, taip elgiasi su paprastu piliečiu...

Rada

Rada portretas
Labai geras advokatas, tikras savo dalyko žinovas...teko susidurti tik iš kitos barikadų ousės

To mumu

To mumu portretas
nepaskendai,suš...tas vatnyke?
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių