„Kauno dienos“ studijoje – G. Mažeikis: Rusija karą su Ukraina gali tęsti kad ir penkerius metus

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Vytauto Didžiojo universiteto Socialinės ir politinės kritikos centro vadovas prof. dr. Gintautas Mažeikis.

Ukrainos pralaimėjimo atveju Lietuvos lauktų košmaras. Tačiau Ukraina nugalės – tuo tvirtai įsitikinęs prof. dr. G. Mažeikis.

Klausimas, kokia kaina. Nors dabar skelbiama, kad net 95 proc. prie Ukrainos sutelktos Rusijos armijos jau įžengusi į svetimos šalies teritoriją, tačiau kartais pamirštama, kad kalbama tik apie karines pajėgas, kurios buvo sutelktos prie valstybių sienos.

„Rusija su savo begaliniu žmonių skaičiumi ir karine technika, kad ir pasenusia, karą su Ukraina gali tęsti kad ir penkerius metus“, – žodžių į vatą nevynioja G.Mažeikis.

Pasak jo, palankiausias scenarijus būtų, jei pačioje Rusijoje įvyktų valdžios pasikeitimas ir neliktų V.Putino, kuris praktiškai dabar vienintelis pasaulyje suinteresuotas tęsti kraujo praliejimą, saugodamas savo kailį.

Kokie kiti šio karo baigties scenarijai? Apie tai „Kauno dienos“ studijoje ir kalbame su G.Mažeikiu, taip pat apžvelgdami dabar susiklosčiusią situaciją broliškoje Ukrainoje.

 

 


Šiame straipsnyje: Gintautas Mažeikiskaras UkrainojekarasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių