„Kauno dienos“ studijoje – gydytojas rezidentas: sveikatos apsauga – palaida bala?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Jaunųjų gydytojų asociacijos valdybos pirmininkas, skubiosios medicinos gydytojas rezidentas Karolis Kilčauskas.

Neseniai K. Kilčauskas sukėlė nemenką atgarsį visuomenėje, kuomet socialiniame tinkle spalio pabaigoje paskelbė, kad sveikatos apsaugos laivas skęsta.

„Šiame pandemijos kontekste gydymo įstaigos yra pastatytos į neįmanomą padėtį. Joms reikia vienu metu teikti ir planines paslaugas, ir tuo pat metu užtikrinti, kad pagalbą gautų COVID-19 sergantys žmonės“, – sako Kauno klinikose dirbantis gydytojas rezidentas.

K.Kilčauskas teigia, kad dabar jaunaisiais gydytojais kartais tiesiog užkamšomos sveikatos priežiūros sistemos spragos, nepaisant darbo kodekso.

„Darbo grafikas nieko nereiškia, esame kare“, – skundėsi viena gydytoja rezidentė. Kiek šioje situacijoje nukenčia pacientai, sergantys kitomis ligomis, ar tinkamai pasiruošta antrajai viruso bangai ir, galiausiai, ar tikrai sveikatos apsaugos laivas jau skęsta – pokalbyje „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

rezidentai !- perglę siekite KONKREČIAIS darbais,

 rezidentai !- perglę siekite KONKREČIAIS darbais, portretas
o ne i e š k o d a m i ŠUNKELIŲ,kaip pralįsti;-- a p g a u d a m i ir save ir kolegas.

Ona

Ona portretas
Dar vienas karjeristas!!! Liežuviu maldamas, lipdamas per galvas , skųsdamas, kops karjeros laiptais ir žiū - pataps MINISTERIU.

>Taigi

>Taigi   portretas
tu verkiantis ir aimanuojantis žmogau, vietoje to, kad rašinėji - eik savanoriauti į ligoninę ir parodyk koks esi pilietiškas, ne tik kitus auklėjantis , bet ir dirbantis kitų labui. . musu seima mokejo savo santaupas ir pinigus už vaiko mokslą, o dabar jis serga virusu kuri pasigavo ligonineje gydydamas tokius kaip tu amzinai verkiancius ir aimanuojancius, ir toliau mes jį gydome savo lėšomis, kad tokie kaip tu toliau rašinėtu savo supuvusio mąstymo išvadas ir skleistu paskalas ir pletkus. ramybės tau žmogau. eik su taika.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių