Pereiti į pagrindinį turinį

„Kauno dienos“ studijoje – KTU mokslininkė: vabzdžių valgymo neišvengsime

2023-01-17 12:52
DMN inf.

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno technologijos universiteto (KTU) Maisto instituto jaunesniąja mokslo darbuotoja Aelita Zabulionė.

Aelita Zabulionė Aelita Zabulionė

Svirpliai – ateities maistas, turintis daugiau baltymų už mėsą. Keista, kad tik dabar Lietuvoje visuomenė atkreipė dėmesį į šiuos vabzdžius, kai mūsų šalyje veikia jau 11 įmonių, gaminančių ir parduodančių produktus iš svirplių. Panikos skleidėjai sukilo, kai sausio 3 d. Europos komisija leido į ES tiekti vienos Azijos įmonės gaminamus svirplių miltus. Tačiau tai tik vienas iš gamintojų, eksportuojančių savo produkciją.

Maistiniai svirpliai vertinami dėl didelio baltymų skaičiaus, jų produkcijai galioja visi kitiems maisto produktams taikomi reikalavimai, taip pat ir privalomas žymėjimas etiketėse. Skaičiuojama, kad 2050 metais planetoje bus net 9 milijardai gyventojų, tad alternatyvių maisto šaltinių neišvengsime.

Apie svirplius ir 3D spausdintuvais spausdinamą maistą „Kauno dienos“ studijoje kalbamės su A. Zabulione.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų