Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno klinikose veiks pacientams skirtos bibliotekėlės

2017-07-19 15:22
DMN inf.

Kauno klinikų pacientai ir jų lankytojai netrukus sulauks malonios naujovės. Privačios iniciatyvos dėka bendrojo naudojimo patalpose veiks nedidelės bibliotekėlės, kuriose esančias knygas besigydantieji ir juos lankantieji galės skaityti ir taip prasmingiau bei įdomiau praleisti laiką.

Organizatorių nuotr.

„Daugelis tikrai žinome, kaip prailgsta laikas sveikstant, o ką jau kalbėti apie vaikus, kurie nenustygsta be įdomios veiklos. Knygų skaitymas padeda nukreipti mintis nuo galvojimo apie ligą ir padeda prasmingai leisti laiką“, – teigė knygų lentynėles bibliotekėlėms suprojektavusios ir pagaminusios Kauno bendrovės „Trukmė“ rinkodaros vadovė Reda Šventoraitytė.

Baldų gamybai skirtomis medžiagomis prekiaujanti įmonė iš viso padovanojo 15 lentynėlių, o knygomis jas užpildė prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūręs „Knygų fabrikas“. Šiai iniciatyvai iš viso buvo skirta per 3000 knygų. Knygų papildymu, lentynėlių priežiūra ir toliau rūpinsis „Knygų fabrikas“.

„Labai džiugu, kad galėjome nors šiek tiek prisidėti prie Kauno klinikų pacientų ir jų lankytojų gerovės. Kartu kviečiame prisijungti ir kitas įstaigas, įmones ir visus miestiečius rinkti ir dovanoti šioms bibliotekėlėms ir kitoms socialinėms iniciatyvoms perskaitytas nebereikalingas knygas“, – kalbėjo „Knygų fabriko“ vadovas Jonas Plenta.

Viena pirmųjų tokią iniciatyvą įmonės viduje paskelbė lentynėles Klinikų bibliotekėlėms padovanojusi bendrovė „Trukmė“. „Įmonėje dirba 185 darbuotojai, kurių daugelis turi šeimas. Tikimės, kad dauguma jų mielai prisidės prie akcijos ir pasidalins perskaitytomis knygomis“, – sakė R. Šventoraitytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų