Kauno klinikų direktorius: tokio kiekio užsikrėtusiųjų viename skyriuje dar nėra buvę

Dėl plintančio koronaviruso Kauno klinikose formuojamas naujas Chirurginis skyrius, skubioji pagalba ir toliau teikiama, tačiau kurį laiką gali vėluoti planinės operacijos, sako ligoninės vadovas Renaldas Jurkevičius.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras šeštadienį pranešė, kad Kauno klinikų Chirurginiame skyriuje nustatyta dešimt naujų atvejų – koronavirusu užsikrėtė septyni pacientai ir trys darbuotojai.

R. Jurkevičius šeštadienį BNS sakė, kad šiuo metu koronavirusu iš viso serga vienuolika šio skyriaus pacientų ir septyni darbuotojai. Jo teigimu, Klinikose tokio kiekio užsikrėtusiųjų viename skyriuje dar nėra buvę.

„Mes nesame turėję Klinikose tokio didelio skaičiaus užsikrėtusių pacientų ar personalo darbuotojų“, – BNS sakė LSMU Kauno klinikų direktorius.

R. Jurkevičiaus teigimu, skubi chirurginė pagalba ir toliau yra teikiama, o nuo pirmadienio turėtų pradėti veikti tame pačiame pastate, tik kitame aukšte, įkuriamas Chirurgijos skyrius, į kurį bus guldomi nauji pacientai.

„Šiuo metu operacijos iš Priėmimo ir Skubios pagalbos skyriaus yra teikiamos, yra visam savaitgaliui suformuotos komandos, kurios užtikrina tą pagalbą, baigiami daryti tyrimai, dar šiandien papildomai imami, baigiamas daryti epidemiologinis tyrimas ir turbūt pirmadienį suformuosime naują, visiškai švarų Chirurgijos skyrių, į kurį guldysime naujus pacientus“, – kalbėjo ligoninės vadovas.

Pasak jo, net ir minimalų kontaktą turėję darbuotojai ir pacientai liks senajame skyriuje, o į naująjį bus skiriamos visiškai kontakto neturėjusių medikų komandos, kurios užtikrins saugų pagalbos teikimą.

„Tie, kurie nebuvo dirbę ar buvo atostogavę, ar buvo išvykę ir iš kitų skyrių bus priimami chirurgai, bet čia mes tikrai pirmadienį detaliai susidėliosime“, – apie Chirurgijos skyriuje dirbsiančius medikus sakė R. Jurkevičius.

Turbūt pirmadienį suformuosime naują, visiškai švarų Chirurgijos skyrių, į kurį guldysime naujus pacientus.

Jo teigimu, planinių chirurginių operacijų pacientams gali tekti palaukti savaitę ar ilgiau, šiuo metu svarbiausia užtikrinti skubiąją pagalbą.

„Planinės operacijos, kaip, tarkim, išvaržos ar panašūs dalykai, jos galbūt, tikrai apgailestaujam dėl pacientų, bet savaitę tikrai gali reikėti palaukti jiems. Bet jie iš tikrųjų gali palaukti be didelės žalos savo sveikatai“, – sakė R. Jurkevičius.

Kituose Kauno klinikų skyriuose planinės procedūros ir toliau atliekamos įprasta tvarka, o nuo antradienio į visus skyrius, išskyrus Chirurginį, ir toliau bus guldomi planiniai pacientai.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 7269 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 4025 asmenys, 3097 – pasveiko, mirė 113 sirgusiųjų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
SMUK trūksta tvarkos, atsakomybės o labiausiai noro dirbti. Stengiasi gerai dirbti tik rezidentai

va

va portretas
iš daugelio straipsnių apie koronavirusą supratau, kad kaukės neapsaugo. Juk medikai dirba su kaukėmis , ir pacientai pas juos eina su kaukėmis. Tai iš kur užkratas? Išvada: kaukės nepadeda? Gal teks priminti seną gerą dezinfekcinę priemonę-jodą? Antai, kaimynė į kokosų aliejų įlašino keletą lašų jodo, sumaišė, pasitepė rankas, aplink nosį, burną, užsidėjo kaukę ir šaiposi, kad dabar joks virusas jos neįveiks.

geruta

geruta portretas
kaimynai medikai sedi namuose/saviizoliacijoje./Ir situacija vadina apmokamu poilsiu/tvarkosi namus/
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių