Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno korupcijos byloje kaltu prisipažįsta tik A.A.Balutis

Kauno korupcijos byloje kaltu prisipažįsta tik A.A.Balutis
Kauno korupcijos byloje kaltu prisipažįsta tik A.A.Balutis / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Trečiadienį Kauno apygardos teisme paskutiniuosius žodžius tarė vadinamosios Kauno korupcijos bylos kaltinamieji ir jų gynėjai.

"Gindamas Adolfą Antaną Balutį, nenoriu tapti kitų teisiamųjų kaltintoju", – sakydamas ginamąją kalbą diplomatiškai laviravo A.A.Balučio advokatas Vytautas Antanas Vilutis. A.A.Balutis yra vienintelis iš penkių bylos kaltinamųjų, prisipažinęs kaltu, sutikęs bendradarbiauti su teisėsauga ir padėjęs, kad kitiems bylos dalyviams būtų pareikšti kaltinimai.

Vakar teisme nei Kauno verslininkės Laima Baranauskienė ir Birutė Jablonskienė, nei buvęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Virginijus Vizbaras savo kaltės nepripažino. To nepadarė ir buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas. Teismas nuosprendį skelbs liepą.

Per tyrimą A.A.Balutis pasakojo atlikęs tarpininko vaidmenį tarp L.Baranauskienės ir B.Jablonskienės ir jų papirkto buvusio Kauno apskrities viršininko pavaduotojo V. Vizbaro. Prokurorų duomenimis, įvairiais keliais V.Vizbarą galėjo pasiekti 100 tūkst. verslininkių litų. Bylos duomenimis, tiek teko pakloti už galimybę prie savo žemės prisijungti nedidelį žemės sklypelį A.Mickevičiaus gatvėje.

Per V.Vizbaro sekimo operaciją į pareigūnų tinklus papuolė ne tik moterys verslininkės ir jų tarpininkas, bet ir buvęs Seimo pirmininkas V.Muntianas. Užfiksuota, kad jis rūpinosi žemės Kėdainių rajone klausimais. V.Muntianas teigia, kad domėjimasis neperžengė neleistinos ribos, visi veiksmai buvo teisėti.

"Visa tai yra politinis užsakymas. Tokiu būdu buvo įgyvendinta užduotis susidoroti su manimi", – tvirtino V.Muntianas.

Praėjusią savaitę kaltinamąją kalbą perskaitęs prokuroras teismo paprašė V.Vizbarą įkalinti 6,5 metų ir iš jo konfiskuoti 100 tūkst. ir 200 litų.

Visiems kitiems kaltinamiesiems prokuroras prašė paskirti laisvės atėmimo bausmes nuo vienų iki trejų metų jas atidedant.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų