Kauno mokslo premijos – V. Petruliui ir P. R. Venskutoniui

Kauno mokslo premijas šiemet siūloma skirti tarpukario architektūros tyrėjui Vaidui Petruliui ir naudingąsias medžiagas augaluose tiriančiam Petrui Rimantui Venskutoniui.

Kauno technologijos universiteto (KTU) vyriausiajam mokslo darbuotojui V. Petruliui premija skiriama už nuopelnus humanitarinių ir socialinių mokslų srityje.

Achitektūrologas, Kauno modernizmo paveldo tyrėjas V. Petrulis yra vienas iš Kauno paraiškos įtraukti miesto modernistinę architektūrą į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą rengėjų.

KTU profesorius P. R. Venskutonis įvertinamas už nuopelnus fizinių, biomedicinos, žemės ūkio ir technologijos mokslų srityje.

Dviejų Lietuvos mokslo premijų laureatas tiria augalinės kilmės žaliavas, dirba su maisto inovacijomis.

Šioms kandidatūroms dar turės pritarti lapkričio 22 dieną posėdžiausianti Kauno savivaldybės taryba.

Vienos mokslo premijos dydis – 5 tūkst. eurų.

Ji skiriama už ilgametę aktyvią ir reikšmingą mokslinę veiklą, aukščiausius mokslo pasiekimus respublikiniu ar tarptautiniu mastu, novatorišką mokslinę idėją ir jos įgyvendinimą Kauno mieste.

Teisę siūlyti kandidatus Kauno miesto mokslo premijai gauti turi Lietuvos mokslų akademija, Kaune veikiančios mokslo ir studijų institucijos, mokslo sąjungos, asociacijos. Savo kandidatūras taip pat gali siūlyti patys mokslininkai.

Teikimus skirti Kauno miesto mokslo premiją svarsto Lietuvos mokslų akademija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai vienas kanapiu

matomai vienas kanapiu  portretas
gydomasias savybes tyre ir reklamavo marichuana, antras kure [naktimis nemiegojo sprende ir svarste] ka pirma tept ir det ant duonos desra ar sviesta...

Julija

Julija portretas
Nuoširdžiausis sveikinimai kraštiečiui R.Venskutoniui.

Kanabinoidas

Kanabinoidas portretas
Kanapių legaliai gali nusipirkti Kristianijoje....:)))))))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių