Kauno mokyklose patvirtintas klasių komplektų skaičių

Miesto politikai antradienį patikslino dar vasario mėnesį priimtą sprendimą dėl priešmokyklinio ugdymo grupių ir klasių komplektų skaičiaus Kauno miesto savivaldybės biudžetinėse bendrojo ugdymo mokyklose ateinančiais mokslo metais. Taip pat pasielgta ir viešųjų švietimo įstaigų, kuriose Savivaldybė yra dalininkė, atžvilgiu. Tačiau garantijų, kad daugiau pakeitimų mokyklų tinkle neįvyks, niekas duoti negali, nes ir nusistovėjus mokinių srautams į atitinkamas ugdymo įstaigas galimi „apsigalvojimai“.

„Pagrindinė problema, kad dalis tėvų nenori vesti vaikų į mokyklą, kuri priskirta pagal gyvenamąją vietą. Dauguma tėvų pageidauja, kad jų vaikai mokytųsi pagal pradinio ugdymo programą (1- 4 klasės) mokyklose darželiuose ir pradinėse mokyklose. Pastarosios be problemų sukomplektuoja visas klases. Iš progimnazijų sukomplektuoti pilnas klases pagal vykdomas programas sunkiau sekasi Kauno Jurgio Dobkevičiaus ir Kauno Petrašiūnų progimnazijoms. Pagrindinė priežastis – mokyklų geografinė vieta. Iš mokyklų aptarnavimo teritorijos nesusidaro reikiamas kiekis vaikų, o iš kitų rajonų nėra pageidaujančių“, – teigia Savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Ona Visockienė.

Pagal 2001 metų birželį Vyriausybės nutarimu patvirtintą Mokinio krepšelio lėšų apskaičiavimo ir paskirstymo metodiką, naujai komplektuojamose pirmose pradinėse klasėse mokinių vidurkis turi būti 22, penktose-dvyliktose – 25 mokiniai klasėje. Jeigu Savivaldybės taryba neturės galimybės skirti papildomai lėšų mokyklai, kurioje mokinių skaičius pagal atitinkamą programą mažesnis nei nurodytas metodikoje, mokyklos privalės mažinti klasių skaičių ir nutraukti mokymosi sutartis.

Kauno savivaldybės Švietimo skyriaus vadovų nuomone, sunkiau sekasi klases sukomplektuoti ir kai kuriems daugiafunkciams centrams ar pagrindinėms mokykloms. Ypač toms, kurias nuspręsta reorganizuoti. Viena iš tokių yra daugiau nei šimtą metų gyvavusi Vinco Bacevičiaus pradinė mokykla. Nuo rudens ji nebeveiks.

Švietimo skyriaus Kauno politikams parengtame aiškinamajame rašte pasakyta, kad dalis V. Bacevičiaus pradinės mokyklos mokinių tėvų dabar prašo teismo panaikinti tą Savivaldybės tarybos sprendimo dalį, kurioje numatyta prie Žaliakalnio progimnazijos mokinių bei klasių skaičiaus pridėti Kauno V. Bacevičiaus pradinės mokyklos klasių komplektų skaičių.

ELTA primena, kad toks prašymas neatsitiktinis, – Žaliakalnio progimnazija priversta papildomas klases įrenginėti pusrūsyje. Negana to, ji neturi sporto salės, sanitariniu požiūriu prastokai vertinama, nes perpildyta.

Kelerius metus ypatinga situacija susiklosčiusi ir Kauno „Žiburio“ pagrindinėje mokykloje. Dar 2016 metų vasarį miesto politikai nusprendė ją reorganizuoti – prijungti prie Kauno Vaižganto progimnazijos. Tačiau įvykdyti sprendimo neįmanoma, nes dėl jo tebesitęsia Savivaldybės bylinėjimasis su moksleivių tėvais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
Tai, kas tie 3 vadovai?

To Vigis

To Vigis portretas
Daugeliui lietuvių mokyklų reikia pasimokyti iš to, kaip tvarkosi, kaip jūs sakote, rusų mokykla. Nuostabus vadovas, puiki, draugiška atmosfera, labai geri pedagogai. Jokių patyčių ir tautinės netolerancijos. Toks dabar turi būti požiūris!

To vigis

To vigis portretas
Tai, kad tas Jūsų rusų mokyklas jau lietuviai atakuoja. Dėl daugelio priežasčių: požiūrio į vaiką, darbuotoją, geros atmosferos. Ne taip kaip daugelį lietuviškose mokyklose. Pagarbos, tolerancijos nulis. Tik balai, krepšeliai ir t.t.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių