Kauno pareigūnai ir vėl ragina kurti saugią kaimynystę

  • Teksto dydis:

Praėjusių metų birželio 15-ąją, Vagysčių prevencijos dieną, Kaune startavo analogo neturintis projektas–konkursas „Saugus kiemas“. Policijos pareigūnai ir šią vasarą kviečia kauniečius kurti saugią kaimynystę.

Vakar Kauno pareigūnai buvo laikinai įsikūrę šalia prekybos centro „Akropolis“, kur bendravo su pro šalį praeinančiais gyventojais ir kvietė juos prisijungti prie šio projekto bei taip paminėti Vagysčių prevencijos dieną.

„Saugus kiemas“ organizuojamas jau antrus metus iš eilės. Kauno policijos duomenimis, 2021 m. sausio 1 d. iki birželio 1 d. iš/nuo automobilių užfiksuotos 258 vagystės, o nuo 2022 m. nuo sausio 1 d. iki birželio 1 d. užfiksuotos 232 vagystės.

Pasak Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos viršininko Aleksej Gubenko, šie skaičiai vis tiek per dideli.

„Proaktyvūs policijos veiksmai – darbas naktimis bei kompleksinis požiūris prisidėjo prie tokių vagysčių mažėjimo, tačiau didelė transporto priemonių dalių paklausa ir gerai neapšviestos vietos, vaizdo stebėjimo kamerų ir signalizacijos nebuvimas, neleidžia sustabdyti šios nusikalstamos veikos“, – kalbėjo pareigūnas. 

Anot vieno iš idėjos sumanytojo ir koordinatoriaus, Kauno apskr. VPK Kauno miesto bendruomenės policijos pareigūno Dariaus Joneikio, šis projektas – galimybė suvienyti kaimynus vardan bendro tikslo – apsaugoti kieme ar laiptinėje esantį turtą. Jis teigia, kad svarbiausias projekto kriterijus konkurso dalyviams yra techninių priemonių diegimas ir glaudus tarpusavio bendradarbiavimas.

Kauno policijos nuotr.

Renginyje dalyvavo ir vienas iš „Saugaus kiemo“ praėjusių metų nugalėtojų – kaunietis Kęstutis Kazulis, kuris patikino, kad jo kaimynų bendruomenė, šio projekto dėka, išties sukūrė saugesnį kiemą.

O kaimynai gali pasidžiaugti sumažėjusiu vagysčių iš/nuo automobilių skaičiumi. D. Joneikis antrino, kad praėjusiais metais nuo vagysčių nenukentėjo nei vienas kiemas, kuris dalyvavo projekte „Saugus kiemas“.

Renginio metu pristatytos naujos ir efektyvios apsaugos priemonės bei pradėta registracija į „Saugus kiemas“ konkursą, kuri truks iki rugsėjo 30 d.

Svarbi konkurso sąlyga – dalyvauti gali tik Kauno miesto savivaldybės teritorijoje esančių daugiabučių ir gyvenamųjų kvartalų kaimynų bendruomenės, sudarytos ne mažiau kaip iš 10-ties kaimynų.

Kiemų gyventojai, padedami bendruomenės pareigūnų, Kauno miesto savivaldybės ir socialinių partnerių įsitrauks į saugios aplinkos kūrimą savo kiemuose, įgyvendins apsaugos, draudimo priemones, padarys savo kiemus saugesniais ir apsaugos savo turtą nuo turtinių nusikaltimų, ypač nuo vagysčių iš/nuo automobilių.

Konkurse dalyvaujantys kiemai bus pažymėti specialiais konkursui parengtais lipdukais, skelbiančiais apie tai, kad ši kaimynystė dalyvauja „Saugus kiemas“ projekte.

Kauno policijos nuotr.

Jau kitų metų pradžioje bus išrinkti ir apdovanoti patys saugiausi kiemai Kauno mieste. Jais taps didžiausius saugumo pokyčius savo kieme įgyvendinusios bendruomenės. Policijos pareigūnai džiaugiasi, kad ši iniciatyva kuria ne tik saugesnę aplinką, bet ir kaimynų bendrystę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deja

Deja portretas
Tai dar viena "popierinė" priemonė demonstruoti, kad policija dirba... Neprisišukasi nei bendravimui, nei diskusijai.

Anonimas

Anonimas portretas
Kokia gali būti saugi kaimynystė , jeigu kaimynai nesąmones daro.

ggg

ggg portretas
Keisti procesai vyksta Lietuvoje,gyventojų mažėja nusikaltėlių ne tik nemažėja ,bet daugėja ir jie jau išmanūs,Tai negi policijai skirti pinigai eina tik policijos mašinoms ir vairuotojų kontrolei,jei jau patiems saugotis tda reikai kaip Amerikoje ir ginkluotis,įžengė nekviestas svečias į privačią teritorija ir gauna putų,O dabar kai ministrė Dabrawoską gavusi ww,net nereaguoja į pabėgančius kalinius ,dar migrantai ir aišku kad iš Ukrainos pabėgo ne tik nukentėję dori žmonės ,bet ir nuskaltėliai,kurių visur yra tikrai saugumo neprideda.Jei jau Seimo nariai piliečių bijo ir tvoras statosi tikrai yra neramu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių