Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno policija baigia tirti plėšimų degalinėse bylą

2011-02-18 16:19
Kauno policija baigia tirti plėšimų degalinėse bylą
Kauno policija baigia tirti plėšimų degalinėse bylą / Gedimino Bartuškos nuotr.

Kauno policijos pareigūnai baigia tirti praėjusių metų rudenį didelio rezonanso visuomenėje sulaukusių plėšimų įvairiose degalinėse bylą.

2010 m. spalio mėnesį per keturias dienas (spalio 22-25 d.) įvairiose šalies vietovėse buvo apiplėšta arba pasikėsinta apiplėšti dvylika degalinių. Ginkluotas ir kaukėtas asmuo tamsiu paros metu įsiverždavo į degalinę, degalinės darbuotojui pagrasindavo daiktu, panašiu į pistoletą, ir pareikalaudavo pinigų, kuriuos gavęs tuoj pat sprukdavo.

Remdamiesi gauta operatyvine informacija, pareigūnai nustatė ir netrukus Vilniuje, lošimo namuose, sulaikė šiais nusikaltimais įtariamą Marijampolės gyventoją G.D. (43 m.). Jis įtariamas apiplėšęs degalines „Ventus“, „Lukoil“, Saurida“, „Gelvybė“, „Baltic Petroleum“, esančias Marijampolės, Tauragės, Kauno, Alytaus ir Vilniaus apskrityse. 

Plėšimais įtariamo asmens grobis siekdavo nuo 220 iki 3,8 tūkst. litų. Plėšimų metu žmonės nenukentėjo.

Visi ikiteisminiai tyrimai dėl plėšimų degalinėse įvairiose šalies vietovėse sujungti į vieną, jį atlieka Kauno policijos pareigūnai. G.D. pareikšti įtarimai dėl plėšimų, už ką numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo dvejų iki dešimties metų. Įtariamajam skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų