Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno policijos vadovas: mieste pakankamai saugu (papildyta)

2009-10-07 19:52
Kauno policijos vadovas: mieste pakankamai saugu (papildyta)
Kauno policijos vadovas: mieste pakankamai saugu (papildyta) / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kriminogeninė situacija Kaune neišsiskiria iš kitų Lietuvos didmiesčių - laikinojoje sostinėje pakankamai saugu. Taip tvirtino trečiadienį portalo forume viešėjęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas.

Portalo lankytojo paklaustas, ar atsižvelgiant į pastarųjų dienų įvykius, jis galintis ramia širdimi vaikus išleisti eiti vienus į būrelius Kauno senamiestyje, A.Kaminskas tiesiogiai neatsakė.

“Vaikų saugumas - tėvų rūpestis. Kiekvienas tėvas ar mama, išleisdami vaiką vieną į gatvę, turėtų pamokyti savo atžalą saugaus elgesio gatvėje, kelyje. (Reikia - red.past.) įspėti vaiką nebendrauti su nepažįstamais asmenimis. Kiek galėdami kontroliuokite, ar vaikas saugiai nuvyko, ar saugiai parėjo namo. Tamsiu paros metu su jūsų pradinuku turėtų būti dar vienas vyresnis asmuo”, - patarimų negailėjo Kauno policijos vadovas.

A.Kaminskas nurodė, kad vidutiniškai per mėnesį Kaune įvykdomi 35 plėšimai, 40 vagysčių iš gyvenamųjų patalpų. Portalo lankytojui pasidomėjus, kaip ši statistika galėtų keistis mieste sumažinus gatvių apšvietimą, pareigūnas nesiryžo spėlioti: “Sumažinus gatvių apšvietimą, gyventojai tikrai nesijaus saugesni. Konkrečių nusikaltimų skaičių neprognozuoju”.

Kauno policijos vadovas nepatvirtino skaitytojo pateiktos informacijos apie Kauno senamiestyje neva veikiančią organizuotą vagių gaują, kuri yra nusitaikiusi į turistus ir čia statomus kauniečių bei miesto svečių automobilius.

“Buvo pastebėta, kad vasaros sezono metu senamiestyje ir jo prieigose paprastai įvykdoma daugiau nusikaltimų, kai apiplėšiami užsienio turistai, apvagiami jų automobiliai. Tačiau teigti, kad Senamiestyje veikia organizuota vagių gauja - negalėčiau”, - taip į skaitytojo klausimą, ar tiesa, kad tokia gauja veikia, atsakė A.Kaminskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų