Kauno prokurorė siuva apsaugines kaukes angelams sargams

Kauno policijos patrulių rinktinė, kurios pareigūnai pirmieji skuba į galimų nusikaltimų vietas, nuo vakar aprūpinami apsauginėmis priemonėmis ne tik valstybės. Daugkartines apsaugines kaukes iš senų uniforminių kelnių jiems siuva Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Mockienė, padedama minėtoje rinktinėje tarnaujančios dukters Ivetos.

„Iš pradžių pasiuvau tokias kaukes savo dukrai ir jos draugams. O vakar – jau ir dvidešimčiai Kauno patrulių“, – portalui kauno.diena.lt prisipažino K.Mockienė, kurią sunkiai pavyko prakalbinti. Kukli prokurorė įsitikinusi, kad prisidėti tuo, kuo gali, kovojant prieš koronaviruso pandemiją neeiliniu išbandymu mums visiems tapusiomis karantino sąlygomis, turi kiekvienas iš mūsų.

Anot K.Mockienės, nors policija pastaruoju metu ir aprūpinama apsauginėmis priemonėmis, tačiau, jų niekada nebus per daug. Ypač dabar, kai didžiausias dėmesys yra skiriamas priešakinėje fronto linijoje esantiems medikams.

Kristina Mockienė su dukra/Asmeninio archyvo nuotr.

Prokurorės siuvamos kaukės – daugkartinės, nes skalbiamos. Jos – iš trijų skirtingų sluoksnių, kurie visi – natūralūs (linas, medvilnė). Be to, kaukė turi ir vidinę kišenėlę, į kurią, esant reikalui, dar galima įsidėti nosinaitę.

Šios kaukės siuvamos iš senų uniforminių policijos pareigūnų kelnių, kurias jie patys neša prokurorei bei jos dukrai – savo kolegei, kurios viską daro be jokio atlygio. Nors kai kurias atneštas kelnes dar reikia ir išskalbti bei išlyginti.

Aprūpinusi vienodomis ir prie uniformos derančiomis apsauginėmis kaukėmis dukters kolegas, K.Mockienė planuoja jas pradėti siūti ir Klaipėdos ugniagesiams gelbėtojams, tarp kurių yra jos pažįstamų. Tik šios kaukės jau bus komufliažinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
Saunuoles!Veryga gi tvirtino,kad paprastos nepadeda,o dabar viskas eina,net salikai. Moterys,maudymosi kostiumeliuose,liemenukuose yra parolono gaubtuveliai,puikiai tinka,isbandziau pasukit galvas ir bus netgi labai grazios

Anonimas

Anonimas portretas
Gerus darbus daryti tyliai reikia.

Babunė

Babunė portretas
Vakar su kaimyne Marija prie kavos kritiškai pakalbėjome apie Verygą, o šiandien abi kosime ir čiaudime. Kaimynas Stasys kritiškai pasisakė apie savanoriškai padedančius apsisaugot nuo virusų, dabar guli su aukšta temperatūra. Ir kaip kas sako kad Dievo nėra. Nesmerkime, nesityčiokime iš kitų šią sunkią valandą, bet padėkime vieni kitiems kuo galite.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių