Kauno rajonas pasirengęs finansiškai skatinti būsimuosius pedagogus

Norintiems įgyti pedagogo specialybę Kauno rajono gyventojams arba norintiems persikvalifikuoti pedagogams, rajono savivaldybė dalinai finansuos studijas, skirs stipendijas, padengs įsikūrimo išlaidas. Tokį sprendimą šią savaitę vienbalsiai patvirtino Kauno rajono savivaldybės tarybos nariai.

ELTA jau yra skelbusi, kad išnagrinėjus 2021-2025 m. mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų poreikį, paaiškėjo, kad per penkerius metus Kauno rajono mokyklose trūks apie 20 pagalbos mokiniui ir mokytojui specialistų ir daugiau kaip 140 mokytojų. Labiausiai stigs matematikos, fizikos, pradinio ugdymo pedagogų.

Pasak Kauno rajono Tarybos narės Irenos Marcinkevičienės, persikvalifikavimo ar papildomo mokomojo dalyko specializacijos studijas savivaldybė finansuos priklausomai nuo studijų kainos, o turintiems aukštąjį išsilavinimą ir norintiems įgyti pedagogo kvalifikaciją bus kompensuojama net 80 proc. studijų kainos. Šiuo metu, bendradarbiaujant su Vytauto Didžiojo universitetu, jau persikvalifikuoja 66 Kauno rajono mokytojai.

Studentams, pasirinkusiems tų mokomųjų dalykų pedagogikos studijas, kurių specialistų trūksta labiausiai, savivaldybė skirs 200 eurų mėnesines stipendijas.

Studentams, pasirinkusiems tų mokomųjų dalykų pedagogikos studijas, kurių specialistų trūksta labiausiai, savivaldybė skirs 200 eurų mėnesines stipendijas. Pirmas pedagogikos studijas baigusiems asmenims bus iš dalies finansuojamos įsikūrimo gyvenamojoje vietoje išlaidos – po 5 tūkst. eurų.

Savivaldybės pranešime pažymima, jog gavęs finansavimą, asmuo įsipareigos Kauno rajono mokykloje dirbti ne mažiau kaip penkerius metus. Jei dėl pateisinamų aplinkybių tam tikrą laikotarpį jis negalės dirbti (nėštumo ir gimdymo atostogos, atostogos vaiko priežiūrai ir pan.), laikotarpis bus pratęstas.

„Tikiu, kad Tarybos patvirtinta programa paskatins abiturientus rinktis mokytojo specialybę ir ateitį kurti mūsų krašte“, – viliasi Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angelė

Angelė portretas
Moka mokytojams kiti rajonai, o ką galvoja Kauno rajono savovaldybė - nesuprantu??????????????

Antanas

Antanas portretas
Važinėju į gimnaziją 30 kilometrų. Laukiu, kada KAUNO RAJONAS susipras ???? Girdėjau, kad kiti rajonai sumoka už kurą mokytojams. Gėda, kad turtingas rajonas negali tai padaryti.

Anonimas

Anonimas portretas
Mūsų gimnazija už 35 kilometrų , bet taip pat niekas nemoka už kelionę. Rusų laikais buvo už tai mokama. Įdomu, ar atsiras žmonių , kurie netylės ir iškels šią problemą?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių