Kauno rajono metrikacijos skyriuje – darbingas tarpušventis

  • Teksto dydis:

2022 m. pakaunėje gimė 1 246 kūdikiai. Jubiliejinis – 1 200-asis metų kūdikis – Kauno rajono civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas labai gražiu laiku, prieš pat Kalėdas.

Štai Skaistės ir Luko Poškevičių pirmagimis Jonas. Berniukas gimė gruodžio 7-ąją, per tikrą žiemišką pūgą. „Žiemos šventės mūsų šeimoje prasidėjo gerokai anksčiau. Geresnės Kalėdų dovanos ir negalėjome norėti“, – teigė tėtis Lukas.

Poškevičiai sūnui norėjo lietuviško ir trumpo vardo. Per žmonos gimtadienį šeima viešėjo Vilniuje ir buvo apsistojusi šalia Šv. Jonų bažnyčios.

„Šventa vieta mums pakuždėjo vardą. Abu supratome, kad Jono vardas puikiai tiks mūsų pirmagimiui. Be to, nė vieno iš mūsų šeimose nėra tokio vardo“, – Jono vardo atsiradimo istoriją prisiminė L. Poškevičius.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Skaistė su Luku susipažino universitete, susituokė prieš porą metų. Abu yra odontologijos gydytojai. Berniuko mama kilusi iš Joniškio rajono, o tėtis – garliavietis. Jauna šeima ir gyvena Garliavoje. Gimus sūneliui pora ieškosi erdvesnių namų, tačiau nori likti gyventi Garliavoje.

„Mano tėvai iki šiol gyvena Garliavoje ir mums čia patinka“, – tikino Lukas.

Tarpušvenčiu Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojams teko įforminti dar 46 įrašus.

Vis dėlto užpernykščio skaičiaus pasiekti nepavyko: 2021 m. Kauno rajono gyventojų gretas papildė 1 285 mažyliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių