Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno savivaldybė ir toliau finansuos prisijungimą prie centralizuotų tinklų

2023-12-19 10:18
„Kauno dienos“, ELTOS inf.

Kitąmet Geriamojo vandens ir nuotekų infrastruktūros tvarkymo programa kauniečiams ir toliau bus finansuojama savivaldybės biudžeto lėšomis. Tam antradienį vienbalsiai pritarė Kauno miesto taryba.

Kauno savivaldybės nuotr.

„Praėjusiais metais (...) gerokai virš šimto namų prisijungė prie centralizuotų miesto tinklų. Matydami paslaugos aktualumą ir toliau pilnai finansuosime šios infrastruktūros įvedimą į gyventojų namus“, – pranešime spaudai teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis.

Anot savivaldybės, 2023-iųjų metų pradžioje startavusi Geriamojo vandens ir nuotekų infrastruktūros tvarkymo programa sudaro galimybes Kauno gyventojams prisijungti prie centralizuotų tinklų be jokių papildomų išlaidų.

Vieno būsto prijungimui prie geriamojo vandens ir nuotekų infrastruktūros miestas skiria iki 3 tūkst. eurų, o jungiantis tik prie vieno iš tinklų  – 1500 eurų. Numatyti ir nuotekų siurblio pirkimo bei montavimo darbai, jeigu tai reikalinga. Vieno prietaiso įrengimui gali būti skiriama iki 300 eurų.

Savivaldybės duomenimis, per metus 121 namų valdoje atlikta vandentiekio ir nuotekų tinklų klojimo darbų už beveik 280 tūkst. eurų.

Numatoma, kad miesto parama kitiems metams sieks apie 400 tūkst. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų