Kauno taryba suteikė miesto garbės piliečio vardą R. Kalantai

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybės taryba susideginusį antisovietinio pasipriešinimo dalyvį Romą Kalantą po mirties paskelbė Kauno miesto garbės piliečiu.

Sprendimas antradienio posėdyje priimtas bendru sutarimu ir palydėtas plojimais.

„Romas Kalanta – tautos vaikas ir mūsų laisvės šauklys, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės Apdovanojimų tarybos pirmininkas Benjaminas Želvys. – Devyniolikmečio auka ne tik į gatves išvedė jaunąją kartą, pažadino tautos kovinę dvasią, bet ir sukėlė stiprią antisovietinę bangą. Diktatūrinės santvarkos, suvaržymų, prievartos ir grasinimų nepaisanti drąsa pastūmėjo valstybę į išsilaisvinimą bei nepriklausomybę.“

Romas Kalanta – tautos vaikas ir mūsų laisvės šauklys.

1972 metų gegužės 14 dieną devyniolikmetis R. Kalanta Kauno miesto sode prie Muzikinio teatro apsipylė benzinu ir, sušukęs „Laisvę Lietuvai!“, pasidegė. R. Kalanta ligoninėje mirė.

Lietuvoje tai buvo pirmas susideginimo, protestuojant prieš okupacinę valdžią, atvejis.

Paskelbti R. Kalantą garbės piliečiu pasiūlė Kauno IX forto muziejus ir savivaldybės vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiekvieni \\\\.../////

Kiekvieni  \\\\...///// portretas
skirtingai išprotėja.Ko jis susipleškino po šiai dienai daugumai neaišku.Visais laikais reikėjo melnikaičių,čeponių,matrosovų.Dabar turim linzborgą ir jo gatvę,

negardžiai kvepia

negardžiai kvepia portretas
kai kurie stribvaikio „komentarai" apie R. Kalantą. Tas jonelis smardina ne tik „Kauno dieną", bet ir kitus portalus. Tokią bjaurastį reikia grūsti iš Lietuvos. Ko jis čia savo nekenčiamoje gimtinėje drybso? Važiuotų pas savo mylimą chu*ilo ir džiaugtųsi maskoliška „demokratija".

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ačiū ROMUI už laisvės pavasarį
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių