Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai

2011-03-25 18:49
Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai Kauno teatralams – „Fortūnų“ ir „Auksinių kūlokų“ prizai

Išdalyti svarbiausi Kauno teatralų apdovanojimai – „Fortūnos“. Septynių Kauno teatrų praėjusių metų kūrybinius darbus vertinusi komisija pripažino: šiemet teatrinis derlius – solidus.

Į Kauno Rotušę susirinkusių teatralų šiemet laukė ne tik „Fortūnų“ statulėlės, kiek mažiau garbingi „Fortūnų“ diplomai, bet ir jumoristiniai „Auksinių kūlokų“ prizai.

Į teatro deivės Melpomenės tarnų rankas iškeliavo aštuoni „Fortūnos“ prizai ir penki diplomai. Kauno valstybinio muzikinio teatro solistei Kristinai Siurbytei „Fortūnos“ prizas atiteko už pagrindinius Markizės Pompadur ir Grafienės Cedlau vaidmenis operetėse „Madam Pompadur“ ir „Vienos kraujas“. Kauno kamerinio teatro aktoriui Aleksandrui Rubinovui toks prizas teko už Hitlerio ir Fudzi vaidmenis monospektakiuose „Hitleris ir Hitleris“ bei „Koboje“.

„Fortūnos“ prizu įvertintas ir Kauno valstybinio dramos teatro aktorės Vilijos Grigaitytės nepagrindinis sekretorės Odetės vaidmuo komedijoje „Tegyvuoja Bušonas!“ To paties teatro aktorius Sigitas Šidlauskas prizu įvertintas už nepagrindinį Engstrano vaidmenį dramoje „Šmėklos“.

„Fortūnų“ komisija, kelerius metus iš eilės iš viso neteikę apdovanojimų už geriausius metų režisūrinius darbus, šiemet „Fortūnų“ prizais apdovanojo net tris režisierius. Jaunam režisieriui Agniui Jankevičiui prizas atiteko už Daniel Danis dramos „Akmenų pelenai“  režisūrą.

Baltarusijos lietuviui Olegui Žiugždai - už geriausią spektaklį vaikams pagal Daivos Čepauskaitės  pjesę „Didžiosios girios šeimynėlė“ (pagal Gintaro Beresnevičiaus pasakas)“ Kauno valstybiniame lėlių teatre. Svarbiausias režisūrinis apdovanojimas – „Padėkos Fortūna“ skirta režisieriui Jonui Jurašui už nuopelnus Lietuvos teatrui ir spektaklio pagal Aušros Marijos Sluckaitės  pjesę  „Antigonė Sibire“  (pagal Jean Anouilh „Antigonę“) sukūrimą.

Kita „Padėkos Fortūna“ skirta choreografei, šokėjai ir pedagogei  Kirai Katerinai Daujotaitei už išraiškos šokio Lietuvoje įdiegimą ir puoselėjimą.

„Pernai šventėme ne tik Kauno valstybinio dramos teatro, bet ir viso Lietuvos profesionaliojo teatro 90-metį. Dabar situacija panaši kaip tuomet: krizė, priešprieša tarp proginio ir neproginio teatro, teatralai, keiksnojantys valdininkus. Išliko ir publikos problema. Tik anuomet žiūrovą siekta užsiauginti, o dabar rimti teatrai galvoja, kaip jo nenusmukdyti“, – sakė „Fortūnų“ komisijos pirmininkė teatrologė Elvyra Markevičiūtė.

Jumoristiniais „Auksiniais kūlokais“ už skirtingus „nuopelnus“ apdovanoti visi Kauno teatrai. Teikiant prizus, Kauno teatralus sveikino teatro žiurkių personažai bei Kauno valstybinio lėlių teatro didžiosios lėlės – Vytenio Pauliukaičio ir Jurijaus Smorigino personažai, atlikę baleto parodiją.

FORTŪNOS 2010 diplomai:

Aktoriui RIČARDUI VITKAIČIUI – už debiutą  režisuojant  Jean Dell ir Gerald Sibleyras komediją „TEGYVUOJA BUŠONAS!“. Kauno valstybinis dramos teatras.

Aktoriui TOMUI ERBRĖDERIUI – už HAIMONO vaidmenį Aušros Marijos Sluckaitės pjesėje  (pagal Jean Anouilh „Antigonę“) „ANTIGONĖ SIBIRE“ (režisierius Jonas Jurašas). Kauno valstybinis dramos teatras.

Aktoriui RIDUI ŽIRGULIUI – už EMILIO vaidmenį Tonino Guerra pjesėje „KETVIRTOJI KĖDĖ“ (režisierius Rolandas Atkočiūnas). Kauno valstybinis dramos teatras.

Aktoriui SAULIUI ČIUČELIUI už KIŠKIO ir KOKO vaidmenis spektakliuose: Agnės Sunklodaitės (pagal Liudviko Jakimavičiaus „Lapė ir kaliošai“) „KIŠKIS PABĖGĖLIS“ (inscenizacijos autorė ir režisierė Agnė Sunklodaitė)  ir Daniel Danis  „AKMENŲ PELENAI“ (režisierius Agnius Jankevičius). Kauno valstybinis dramos teatras.

Scenografei RAMUNEI SKREBŪNAITEI už spektaklio „KIŠKIS PABĖGĖLIS“ (pagal Liudviko Jakimavičiaus „Lapė ir kaliošai“)  scenografiją (inscenizacijos autorė ir režisierė Agnė Sunklodaitė). Kauno valstybinis dramos teatras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų