Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno vicemeras kalbos barjerą su amerikiete I. Tobias tirpdė bučiniais

2013-12-13 13:30

Kauno ledo arenoje su partneriu Deividu Stagniūnu apsilankiusi amerikietė sužavėjo ne tik jaunuosius čiuožėjus ir jų tėvelius, bet ir miesto vicemerą Stanislovą Buškevičių.

Naujoji Lietuvos olimpinė viltis Isabella Tobias penktadienį pakerėjo kauniečius. Kauno ledo arenoje su partneriu Deividu Stagniūnu apsilankiusi amerikietė sužavėjo ne tik jaunuosius čiuožėjus ir jų tėvelius, bet ir miesto vicemerą Stanislovą Buškevičių. Pastarasis dailiai amerikietei ne tik įteikė oficialų savo visuomeninės patarėjos pažymėjimą, bet ir energingai sutrypė šokį ant ledo.

Lietuvos pilietybę ketvirtadienį gavusi I.Tobias vakar Vilniuje sulaukė gausybės sveikinimų, tačiau kažin ar jie buvo tokie nuoširdūs ir karšti, kaip šiandien Kaune. Amerikietės kantriai laukę jaunieji čiuožėjai jai įteikė ne vieną puokštę gėlių ir pasakė šimtus nuoširdžių palinkėjimų. Vis dėlto pirmasis olimpietę Ledo arenoje pasitiko S.Buškevičius.

„Izabela, čia jums, va – pažymėjimas“, – lietuviškai į ledo šokėją kreipėsi politikas.

„Ačiū“, – apžiūrinėdama visuomeninės patarėjos kortelę gražiai lietuviškai atsakė ji.

Tolesnis vicemero ir jo patarėjos bendravimas vyko jau per tarpininką. Juo tapo D.Stagniūnas, vertęs pašnekovų – nuo šiol – kolegų – žodžius.

„Jūs esate labai graži pora, labai tinkate vienas kitam“, – komplimentais žarstėsi S.Buškevičius.

Žurnalistų paklaustas, ar savo naujosios patarėjos neapkraus darbais prieš pat olimpines žaidynes, politikas atsakė: „Ji – tik visuomeninė patarėja. Ji dirbs tik iš idėjos, negaus atlyginimo.  Dalyvauti kolegijos ar komitetų posėdžiuose Isabellai nėra būtina. Man pakaks tik jos patarimų“.

Per visą pokalbį angliškai nekalbantis S.Buškevičius išspaudė vos porą angliškų žodžių: „Thank you, thank you“. Toks buvo populiariausias vicemero atsakymas į visas I.Tobias jam skirtas frazes.

Anksčiau paklaustas apie kalbos barjerą, jis tikino su čiuožėja kalbėsiąs lietuviškai ir to esą pakaks.

„Ji jau yra išlaikiusi privalomą lietuvių kalbos testą ir nuolat gilina kalbos žinias", – kalbėjo S. Buškevičius.

I.Tobias, nors dar nedemonstruoja puikių lietuvių kalbos žinių, iš tiesų nuoširdžiai stengiasi perkąsti mūsų kalbos rebusus. Būdama JAV ji kelis kartus per savaitę nuotoliniu būdu mokosi lietuvių kalbos.

Kalbos barjerai, Kauno vicemerą pastebimai riboję per oficialią dalį, greitai ištirpo I.Tobias ir D.Stagniūnui žengus ant ledo. Pora su būriu jaunųjų čiuožėjų atliko keletą apšilimo pratimų. Netrukus prie jų prisidėjo ir griežtu kostiumu vilkintis S.Buškevičius. Jis mielai kibo į parankę I.Tobias ir gana spėriai apsuko vieną kitą ratą. Politikas su pačiūžomis trepsėjo taip, kad įrodė ant jų stovįs ne pirmą sykį.

„Kai šoki su tokia gražia moterimi, svarbiausia nenugriūti“, – po pratybų godžiai gaudydamas orą šypsojosi vicemeras.

Netrukus įsijautęs politikas I.Tobias apipylė atsisveikinimo bučiniais.

Jau rytoj S.Buškevičiaus patarėja išskris į Jungtines Valstijas, o vicemeras liks spręsti jo kuruojamų Kauno sporto reikalų. Su čiuožėja jis ketina bendrauti internetu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų