Keramikos muziejuje atidaroma J.Berginso paroda „Porcelianas“

Keramikos muziejuje (Rotušės a. 15 , Kaune) lapkričio 18 d., penktadienį, atidaroma dailininko Jurio Berginso jubiliejinė paroda „Porcelianas“.

J.Berginsas gimė ir augo Rygoje. Baigęs Rygos dailės akademiją netrukus įsiliejo į kultūrinį Latvijos gyvenimą, aktyviai dalyvavo tarptautinėse konkursinėse parodose, įvairiose šalyse vykusiuose keramikų simpoziumuose. Tarptautinio pripažinimo dailininkas sulaukė 1995 metais laimėjęs antrąją vietą prestižiniame keramikos konkurse Faenzoje (Italijoje), kuriame dalyvavo menininkai iš 59 pasaulio šalių. J. Berginso darbai buvo eksponuoti  Faenzos keramikos muziejaus kolekcijos parodoje kartu su žymių pasaulio dailininkų kūriniais. Jo sukurtuose porceliano objektuose itin savita menine raiška išsakomos tiek socialinės, tiek egzistencinės temos.

Apsigyvenęs Kaune, dailininkas ir toliau nenuilstamai kuria, yra įvairių meninių iniciatyvų įkvėpėjas. Jo entuziazmo dėka gimė tokie  tarptautiniai renginiai, kaip Baltijos šalių keramikos paroda „Pavasaris“, tarptautinis keramikos simpoziumas „Redukcinis degimas“, menininkas atstovauja Kauno keramikų grupei „Mes“.

J. Berginsas yra nuolatinis šių reikšmingų keramikos parodų  katalogų sudarytojas ir fotografas, jis teikia informaciją užsienio leidiniams apie Kaune vykstančias tarptautines keramikos parodas, menininkų kūrybinius pasiekimus.


Šiame straipsnyje: porcelianasparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių