Kiek kainuos plaukti legendine „Raketa“?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Vos tik paskelbus naujieną, kad legendinis laivas "Raketa" gavo leidimą plaukti ir šiais metais tikrai bus vykdomos kelionės Nemunu iki Nidos, kauniečiai ėmė klausinėti, kiek kainuos tokia pramoga. Kol kas keliautojams reikėtų planuoti pusšimčio eurų biudžetą.

Kainos gali keistis

VšĮ "Vandens kelias" vadovas Nerijus Šilagalis "Kauno dienai" nurodė, kokios planuojamos kainos plaukiant restauruotu laivu "Raketa" iš Kauno į Nidą arba atgaliniu maršrutu. Pasak pašnekovo, į vieną pusę kelionė asmeniui kainuos 49 eurus, norintys sėdėti prie lango, už bilietą mokės 59 eurus.

"Ieškome įvairių finansavimo būdų, kaip pigiau tokia pramoga galėtų pasinaudoti socialiai jautrios visuomenės dalies atstovai. Ketiname bendradarbiauti ir su savivaldybėmis, ir su verslu, kad kuo daugiau žmonių galėtų išbandyti "Raketos" maršrutą. Ketiname rengti ir šeimos, ir senjorų dienas", – pažymėjo N.Šilagalis.

 

 

Beje, kol dar nesibaigė karantinas, galioja tam tikri ribojimai dėl keleivių skaičiaus. Tačiau "Vandens kelio" vadovas viliasi, kad jau kitą mėnesį apribojimai bus panaikinti ir laivą bus galima visiškai eksploatuoti. Žinoma, net ir po karantino sąlygų sušvelninimo bus pasirūpinta reikiamomis dezinfekavimo priemonėmis ir užtikrintas keleivių saugumas.

"Sekame visus Vyriausybės nurodymus, kaip reikės vykdyti keliones. Tačiau matome, kad karantinas vis labiau atlaisvinamas, vienoje vietoje leidžiama rinktis vis daugiau žmonių, todėl tikime, kad birželį neliks apribojimų dėl keleivių skaičiaus ir galėsime užpildyti visas kėdes", – sakė N.Šilagalis.

Nors dėl karantino dar yra šiek tiek neaiškumų, vienas dalykas jau yra tikrai aiškus. Kelionės metu veiks mažasis restoranas, kuriame keleiviai galės pasivaišinti užkandžiais, karštais sumuštiniais, desertais, kava ar stipresniais gėrimais. "Raketoje" maistą keleiviams tieks ne naujokai, o jau gerai pažįstami maisto tiekėjai, valdantys tokius restoranus kaip "Stebuklai", įsikūrusius Vilniuje, "Kupolas" ar "Fisheria" Nidoje.

"Laive yra šiek tiek ribotos galimybės ruošti maistą, todėl ir jo pasirinkimas bus panašus kaip lėktuvuose. Iš tiesų džiaugiamės, kad pagaliau išplauksime", – pasisakė už maitinimą "Raketoje" atsakingas Andrius Emde.

Keli kartai per savaitę

Maršrutų planas buvo sudėliotas dar praėjusiais metais. Jis nebus keičiamas ir šią vasarą.

Numatyta, kad "Raketa" iš Kauno uosto išplauks kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį 9 val. ryto. Iš Nidos uosto laivas išplauks kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir sekmadienį 15.30 val.

49 arba 59 eurai – tiek kainuos bilietas į vieną pusę.

"Reikia pažymėti, kad būtent šeštadienį laivas, išplaukęs iš Kauno, nakvos Nidoje ir atgal plauks tik sekmadienį", – dėmesį į maršrutą atkreipė N.Šilagalis.

Numatoma, kad kelionė į Nidą truks apie 3,5 val., atgal į Kauną laivas plauks šiek tiek ilgiau, nes reikės plaukti prieš Nemuno srovę. "Raketa" turėtų plaukti 60 km/val. greičiu. Laivui toks greitis yra gan įspūdingas.

Atgaivinta legenda

Dienraštis "Kauno diena" primena, kad žinia apie atgaivintą "Raketą" buvo pranešta praėjusiais metais. Verslininkai atnaujino laivą už maždaug 100 tūkst. eurų. "Raketa" buvo nuleista į vandenį, tačiau praėjusį sezoną taip ir neišplaukė į Nidą, nes nepavyko gauti reikalingų dokumentų, užtikrinančių laivo saugą, mat tokių laivų jau niekas negamina.

Buvo skelbta, kad Vidaus vandens kelių direkcija verslininkų užsakymu "Raketą" remontavo, taip pat reikėjo paruošti upės vagą – šalinti seklumas. Visa tai buvo atliekama nuo praėjusių metų pradžios. Vaga buvo valoma ne tik dėl raketos, bet apskritai, kad būtų užtikrintos laivybai tinkamos sąlygos.

Reguliari greitaeigių katerių navigacija nutrūko 1995 m. Kai kurie laivai buvo parduoti ir išplukdyti į kitas šalis, kiti nukeliavo į metalo laužą. Kurį laiką laivybą Nemunu vis dar buvo bandoma atgaivinti, tačiau nuo 2010 m. "Raketos" tipo laivų Nemune nebeliko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mažokas šis laivelis

mažokas šis laivelis portretas
Negi tokie liliputai ir tarybiniais laikais plaukiojo?

whufaikeenees

whufaikeenees portretas
jeigu zmones moka ir vaziuos pilna,kam leisti kaina?jeigu stoves tada jo....

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Kad as ir turiu už ka plaukti,bet už tokią kainą neplauksiu niekada. Ar jūs proto po karantino netekote,visa kaina 5,-€ ir tai brangu.Juokas ima,vagys susiremontavo tai kas buvo valdiška,dabar matai uzdarbiaus,nepasiseks.
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių