Kikbokso legendą sužavėjo kovos menų klubo atmosfera

„Kaip apibūdinti gerą trenerį? Toks, paskui kurį seka auklėtiniai, nesvarbu, kur dirbtų. Pas mus tokių specialistų yra ne vienas“, – dėstė Saulius Šeškevičius. Žinomas kovos menų treneris ir tarptautinės kategorijos teisėjas patirtimi su auklėtiniais dalijasi naujame klube.

Salėje – tėvai ir uošviai

Su Kaune veikiančio klubo „Fighters Factory“ vėliava jėgas ir žinias suvienijo ne vienas žinomas kikbokso, Tailando bokso ir tradicinio bokso specialistas. Greta S.Šeškevičiaus su būriu jaunimo darbuojasi pasaulio ir Europos muaitai ir kikbokso čempionatų prizininkai Ovidijus Jurginas ir Paulius Mitkus, Lietuvos bokso jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris Marius Palionis ir kt.

Pas šiuos trenerius lankytojai važiuoja ne tik iš įvairių Kauno mikrorajonų, bet ir iš Jonavos, ir kitų aplinkinių rajonų.

Nuo ketverių iki beveik 70-ies – toks lankytojų amžiaus pasiskirstymas liudija apie tai, kad kovos menai įdomūs ne tik jaunuoliams.

„Norime keisti seniai susiformavusį stereotipą, kad kovos menai yra vos ne gatvės chuliganų muštynės. Nustebtumėte pamatę, kokių profesijų žmonių pas mus lankosi. Ateina ir studentų, ir kariūnų, ir verslininkų, ir medikų. Su visais randame bendrą kalbą“,  – pasakojo P.Mitkus.

Šis treneris padeda žengti pirmuosius žingsnius ant tatamio patiems mažiausiems sportininkams. Tačiau treniruotes jis veda su tokiu entuziazmu, kad į jas įtraukė ir vaikų tėvelius, ir būrį savo bičiulių. Pauliaus dėka klubo „Fighters Factory“ duris pravėrė beveik visa jo šeima – tėvai, uošviai ir kiti artimieji.

Įdirbis: dar gana jauno klubo auklėtiniai jau renka trofėjus Lietuvos ringuose ir tarptautinėse varžybose. Regimanto Zakšensko nuotr.

Merginų – net trečdalis

Dar vienas mitas – kad kovos menai skirti tik vyrams. Klubo pratybose pluša ne viena dailiosios lyties atstovė. Jos sudaro bene trečdalį visų lankytojų.

„Žinoma, ne visoms mergaitėms ar moterims įdomu daužyti bokso kriaušę. Todėl treniruočių pobūdis pritaikomas kiekvienam pagal norus ir galimybes. Juk nebūtina stoti į tiesioginę akistatą su varžove, kad sulieknėtum ar sutvirtintum kūną. Yra fizinio parengimo pratimų, yra ir vadinamasis fitboksingas, ir daugybė kitų metodikų ir būdų“,  – vardijo P. Mitkus.

Pauliaus dėka klubo „Fighters Factory“ duris pravėrė beveik visa jo šeima – tėvai, uošviai ir kiti artimieji.

Jo žodžiais, parinkti tinkamiausią metodiką treneriams padeda ne tik gilios kovos menų žinios, bet ir stiprus teorinis pasirengimas. Dauguma klube „Fighters Factory“ dirbančių specialistų studijuoja arba dėsto Lietuvos sporto universitete (LSU), tad gerai žino atletinio parengimo paslaptis, išmano kūno fiziologiją.

Talentų netrūksta

Savo žinias treneriai taiko ne tik bendram lankytojų srautui, bet ir ugdydami profesionalius sportininkus. Klubo „Fighters Factory“ atstovai skina pergales tarptautiniuose ringuose, o Lietuvos kikbokso ir muaitai (Tailando bokso) čempionatų medalius jie sunkiai suskaičiuoja.

Prieš porą mėnesių vykusiose Lietuvos kikbokso pirmenybėse ant prizininkų pakylos įvairiose amžiaus grupėse kopė Matas Bimba, Konstantinas Maciulevičius, Jonas Vasiliauskas, Gytis Baltrūnas, Andrius Tebėra ir kiti klubo nariai.

Erdviose klubo patalpose kompaktiškai telpa ne tik pagrindinis ringas, bet ir tatamis, bokso maišai, kriaušės, svarmenų kampelis, gimnastikos sienelė tempimo pratimams ir t. t.

Paslaptys: kikbokso garsenybės A. Souwero patarimų klausėsi ir entuziastai, ir profesionalai. Regimanto Žakšensko nuotr.

Čempiono seminaras

Neseniai į šį Šilainiuose veikiantį klubą užsuko ir Lietuvoje viešėjęs pasaulinio garso kovos menų meistras Andy Souweras. 40-metis nyderlandietis yra laikomas tikra kikbokso legenda. Jis yra dukart tapęs „K1 World Max“ pasaulio čempionu, net keturis kartus laimėjęs analogišką titulą „Shootboxing“ turnyruose, laimėjęs auksą Tailando bokso pasaulio čempionate, tapęs karatė planetos pirmenybių nugalėtoju. Svečias iš Nyderlandų liko sužavėtas jaukios ir autentiškos atmosferos klube.

Vienas garsiausių S. Šeškevičiaus auklėtinių – sunkiasvoris Mantas Rimdeika jau senokai skina skambias pergales.

Viešnagės metu A. Souweras surengė ir praktinį seminarą, kuriame apie tris valandas dalijosi savo sukauptomis žiniomis apie techninius, taktinius ir psichologinius kikbokso niuansus.

„Seminaras buvo įdomus ne tik pradedantiems entuziastams, bet ir kikbokso profesionalams. Netgi aš, sulaukęs garbaus amžiaus, pasisėmiau šį tą naudingo, – šypsojosi S. Šeškevičius. – Regis, sakomi paprasti dalykai, kuriuos pats esi ne kartą išbandęs, bet parodomas kažkoks įdomus aspektas, kartais net smulkmena, kuri gali nulemti svarbios kovos nugalėtoją.“

Pasak jo, labai gali būti, kad ir klubas „Fighters Factory“ po metų, kelerių turės savo žvaigždžių. Vienas garsiausių S. Šeškevičiaus auklėtinių – sunkiasvoris Mantas Rimdeika jau senokai skina skambias pergales. 30-metis kikboksininkas iš Kauno yra tapęs pasaulio taurės laimėtoju, laimėjo ne vieną tarptautinį turnyrą. Pastarąjį kartą jo ranka į viršų kilo lapkritį „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjusiame KOK turnyre, kuriame, nepaisant traumos, jis patiesė serbų kilmės milžiną Sašą Polugičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Šaunuoliai,darykite tai,kas patinka .

Pašalietis

Pašalietis portretas
Tikrai geras klubas ir šauni bendruomenė!

He he

He he portretas
Go, Paulencai... Go ! ! !
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių