„Kitokių pasikalbėjimų“ aikštelėje – krepšininkas R. Jokubaitis

Dėl ausies operacijos praleidęs NBA vasaros lygą, krepšininkas Rokas Jokubaitis atvyko į Kauną, kuriam iki šiol jaučia daugiau sentimentų nei Barselonai.

Laisvą šventinę dieną negailėjęs lietaus, ketvirtadienį nuo ankstaus ryto dangus džiovino „CBet muzikos kiemą“. Vakarop čia susėdo šimtai krepšinio aistruolių,  vėlyvųjų pokalbių laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ žiūrovų. Dar prieš skelbiant  „CBet muzikos kiemo“ sezono pradžią laidos prodiuseris Mantas Bertulis neatmetė galimybės, kad siaučiant audroms, vėtroms ir kitoms stichijoms, komikui Mantui Katleriui su žiūrovais gali tekti keltis į lofto „Gargaras“ vidų, todėl labai džiaugėsi, kad blogiausias scenarijus neišsipildė.

„Ką, laukiam išbėgant į aikštelę Roko“, – plačiai pasklidę po vasaros terasą Raudondvario plente, vakaro svečiai vylėsi įdomaus pokalbio su jaunąja krepšinio žvaigžde. O kol pastaroji nespėjo suspindėti „Kitokių pasikalbėjimų“ scenoje, paklausinėjome susirinkusiųjų, ką jie žino apie krepšininką Roką Jokubaitį.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Rokas – kietas bičas, gimęs tais pačiais metais kaip ir aš. Skirtumas tik tas, kad jis daug uždirba, o aš vis dar ne“, – įsitaisęs prie stalelio juokavo R. Jokubaičio bendraamžis. 

Kiek tolėliau sėdėjusi bičiulių kompanija  prisiminė netolimą praeitį, kai krepšininkas atstovavo BC Kauno „Žalgiris“ komandą ir žaidė įžaidėjo pozicijoje. Ta proga draugai net apsivilko žaliai baltus marškinėlius. 

Kažkam įstrigo karjeros šuolis, kai legendinė Niujorko „Knicks“ komanda 34-uoju šaukimu pasirinko dvidešimtmetį  gynėją iš Lietuvos.

„Praėjusią savaitę tokiu pat metu važiavau pro „Gargarą“, girdėjau triukšmą, bet nesupratau, kas vyksta. O šiandien draugė pasiūlė eiti kartu, tai ir atėjau“, – Rūtos vardu prisistačiusi kaunietė tikino, su krepšiniu nieko bendro neturinti, o į „CBet muzikos kiemą“ atėjo tiesiog gerai praleisti laiką. 

„Pirmiausiai paplokite saulei, kad šiandien ji tokia, kokios reikia – nei per karšta, nei per vėsi. O esmė tokia, kad pasikvietėme Rokelį. Bičas jaunas, bet apie jį galima daug šnekėti“, – M. Katleris pokalbį pradėjo nuo poros metų senumo istorijos, kai prisistatęs Roku Jokubaičiu „Tinder“ platformoje apsišaukėlis apgaulės būdu iš merginų išviliojo nemenkas pinigų sumas. Tariamas Rokas važinėjo komandos atributika žymėtu automobiliu, vilkosi marškinėlius su užrašu „RJ“ ir net fotografavosi su gerbėjais. 

„Pagalvojau, kad būti manimi jis stengėsi labiau, nei aš savimi“, – R. Jokubaitis neslėpė, kad būtų buvę įdomu atsidurti akistatoje su savo tariamu antrininku. – Nors kiek mačiau nuotraukas, tai jis visai nepanašus į mane.“

Pastarąją temą keitė pokalbiai apie artėjantį Europos krepšinio čempionatą, laiką su „Žalgiriu“, santykius su Šarūnu Jasikevičiumi, ausies operaciją, dėl kurios praleido NBA vasaros lygą, ispanų kalbos žinias, šašlykus ant „Kaustos“ stogo ir  būdus, kaip tramdyti priešvaržybinį jaudulį. 

„Jei einu į „grajų“ ir nėra jaudulio, žinau, nepasiseks. Tada geriau sakyti treneriui, kad paliktų sėdėti ant suolo“, – krepšininkas džiaugėsi, kad tai nutinka labai retai. 

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kur kas dažniau jis jaučia nusėdusį variklį, tiesa, po varžybų, bet ne prieš jas. Po muzikinės pertraukos su Audriumi Petrausku, geriau žinomu Gebrasy sceniniu slapyvardžiu, į pokalbį įsitraukė ir žiūrovai. Krepšininko jie klausinėjo apie pirmąją meilę, knygas, kurių iki šiol nepamėgo skaityti, galimybę įsilieti į Rimo Kurtinaičio vadovaujamą BC „Wolves“ ir kuo Kaunas geresnis už Barseloną.

„Čia yra arena ir iki namų Klaipėdoje vos dvi valandos“, – Kauno privalumus išvardijęs R. Jokubaitis pokalbį baigė momentiniais atsakymais į nepatogius klausimus ir dvitaškiais į šiukšlių dėžę. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių