Pereiti į pagrindinį turinį

Knygos festivalis Garliavoje

2024-05-18 04:00
DMN inf.

Gegužės 11 d. Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka pakvietė bendruomenę į Knygos festivalį, kuriame buvo galima pabendrauti su rašytojais, pasiklausyti muzikos, dalyvauti interaktyvioje edukacijoje „Kosminis skrydis“, taktilinės knygos „Gelmių paslaptys“ pristatyme ir kitaip plėsti savo akiratį.

Įvairovė: festivalio dalyvių laukė ne tik pažintis su knyga. Įvairovė: festivalio dalyvių laukė ne tik pažintis su knyga.

Jauniausi skaitytojai vartė naujas knygeles, kurias pristatė rašytojos Jolanta Toločkaitė ir Dovilė Lapinskienė-Junigeda. Kaniterapijos klubas ir Baltijos cirko artistai taip pat turėjo savo gerbėjų.

Kūrybines dirbtuves surengė Juragių bendruomenės ir Garliavos apylinkių „Sąnašos“ bendruomenės centrai, Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras.

Muziejininkės ir rašytojos Aldonos Ruseckaitės moderuojamuose pašnekesiuose dalyvavo būrys kūrėjų: Inga Daugirdė, Zita Gaižauskaitė, Leonas Milčius, Rita Pauliukaitienė, Viktoras Rudžianskas, Viktoras Trofimišinas, Vidmantas Vitkauskas. Lyrišką nuotaiką skleidė Skriaudžių ansamblis „Kanklės“.

E. Mališausko nuotr.

„Šiandien svarbu prisiminti kūrėjus, kurie paliko gilų pėdsaką Kauno krašto ir visos Lietuvos gyvenime, o tokių iškilių asmenybių – labai daug“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Jis dėkojo renginyje dalyvavusiems rašytojams ir Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorei Irenai Viktorijai Stančiauskienei už iniciatyvą pagerbti knygą.

Renginį užbaigė literatūrinė-muzikinė programa „Muzikos ir poezijos keliais“, kurią pristatė atlikėja Vaida

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų