Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl Kaunas yra tinkamesnis „Rail Baltica 2“ vėžei?

2014-01-21 05:30
"Vieningo Kauno" inf.
Visvaldas Varžinskas Visvaldas Varžinskas Visvaldas Varžinskas Visvaldas Varžinskas Visvaldas Varžinskas

Seime ir Vyriausybėje kilo siūlymai apsvarstyti galimą „Rail Baltica 2” maršruto alternatyvą: europinę vėžę nukreipti ne per Kauną, o per Vilnių. Visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai pateikia argumentus, kodėl antras pagal dydį Lietuvos miestas neturėtų būti išmestas iš „Rail Baltica 2” projekto.

„Kaunas nuo pat „Rail Baltica“ įgyvendinimo pradžios buvo numatytas maršrute, todėl radikalūs pakeitimai gali būti žalingi bendro Lietuvos, Latvijos ir Estijos  projekto kontekste. Jau paruošti parengiamieji darbai, atliktos studijos. Belieka pereiti prie realių darbų,  o ne trypčioti vietoje su svarstymais ir diskusijomis“, – teigia “Vieningas Kaunas” valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

“Šiuo metu yra įgyvendinimas “Rail Baltica” pirmasis etapas, todėl šalia įrengti “Rail Baltica 2” vėžę kainuos pigiau. Vėžės su Vilniumi įgyvendinimas būtų žymiai brangesnis, nes reikės rengti papildomas studijas, išpirkinėti sklypus, įvertinti poveikį aplinkai“, – argumentus dėsto visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ direktorius Povilas Mačiulis.

„Antras pagal dydį Lietuvos miestas yra strateginis šalies transporto ir logistikos centras, turintis unikalią sausumos, oro ir geležinkelio transporto jungtis. Šiuo metu iki Kauno sėkmingai įgyvendinimas “Rail Baltica” pirmasis etapas, investuotojų sulaukia Laisvoji ekonominė zona, auga nauji logistikos centrai, planuojama oro uosto plėtra. Siūlymas Kauną išmesti iš „Rail Baltica 2” projekto iš principo prieštarauja šalies darniai plėtrai”, – „Vieningo Kauno“ narys doc. dr. Visvaldas Varžinskas.

“Kaunas yra pačiame šalies centre. Šį miestą yra patogu pasiekti iš bet kurio Lietuvos taško. Be to, siūlomas maršrutas per Vilnių turi nemažą lanką į rytus ir yra gerokai ilgesnis, todėl kelionė traukiniu nuo Vokietijos iki Suomijos užtruktų ilgiau”, – teigia „Vieningo Kauno“ narys Tomas Bagdonavičius.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų