Kodėl Kaune vėl pjaunami medžiai?

Portalą kauno.diena.lt pasiekė skaitytojo laiškas, kuriame jis stebėjosi pjaunamais medžiais.

„Kertami suaugę medžiai. Gal galima sustabdyti šių didelių medžių naikinimą? Naikinti medžius lengva, tik štai juos tokius užauginti, kokie šie esti, reikia laiko. Žalojame žalią gamtos rūbą. Nesodiname, o naikiname“, – rašė kaunietis.

Nuvykusi fotografė greta nurodytos vietos užfiksavo šviežiai nupjautų medžių kelmus ir didelio diametro vamzdžius – ruošiamasi komunalinių tinklų tam tikro ruožo atnaujinimui.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kauno miesto savivaldybės atstovas Arnoldas Bukelis sakė, kad medžiai prie K.Škirpos g. 6 namo pjaunami su savivaldybės žinia. Tam yra išduoti leidimai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Kauno vandenų“ atstovė Vaida Bytautė portalui kauno.diena.lt pacitavo bendrovės technikos direktoriaus komentarą, kad medžiai šalinami, nes jie auga nuotekų linijos apsaugos zonoje, o tai prieštarauja vandentvarkos taisyklėms. Darbus atlieka rangovas „Inti“.

Tai patvirtino ir Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis. Pasak jo, leidimas duotas nupjauti apie 60 nesaugotinų medžių.


Šiame straipsnyje: medžiaivamzdžiairekonstrukcijaatnaujinimaskertami medžiaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Na tai ne dėl saugumo,o dėl pelno

dariau

dariau portretas
ar tu matei kaip grąžiai atrodo šitie medžiai, vėjo nuversti ant namo stogo? Tiesiog nuostabiai sulaužo stogą ligi pat balkių. O gal prisidėtum kompensuojant nuostolus? Tikriausiai ne nes gabus tik bezdėti.

darius

darius portretas
kurvu kurvos,sitie medziai turi tiek pat metu kaip ir as,mokyklon ejau kaip juos sodino,kastoliau/kaip siaures prospekte prisodinsit sluotu////
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių