Koronavirusas Kaune: naujausia informacija apie užsikrėtusiuosius

  • Teksto dydis:

Koronavirusas neaplenkė ir Kauno – šiuo metu Kauno klinikinėje ligoninėje izoliuoti trys koronavirusu užsikrėtę asmenys. Du iš ligonių šiuo metu laukia pakartotinio koronaviruso tyrimo, trečiasis čia izoliuotas vos kelias dienas, todėl jam tyrimo dar teks palūkėti.

Kovo 10 dieną Kaune buvo patvirtinti pirmieji koronaviruso atvejai. Nustatyta, kad virusu užsikrėtė 40 metų vyras ir jo 35 metų žmona, kurie buvo neseniai grįžę iš Šiaurės Italijos. 

Tiesa, visuomenėje pasipiktinimo bangą sukėlė atsainus poros požiūris į saviizoliaciją – grįžę iš Italijos sutuoktiniai aplankė vieno jų mamą – Kauno Žaliakalnio progimnazijos mokytoją, kuri po kontakto su infekuotais žmonėmis dvi dienas vedė pamokas vaikams.

Negana to, internete pasklido kalbos, kad pora ne tik nesilaikė saviizoliacijos, bet ir linksminosi su būriu draugų restorane „Višta puode“. Tuo tarpu restorano direktorė Viltė Žuromskaitė portalui kauno.diena.lt teigė esanti nežinioje. „Nesame tikri, ar jie pas mus lankėsi. Šventė vyko, bet nežinome, ar joje dalyvavo tie žmonės. Turime informacijos iš tam tikrų šaltinių, bet ji nėra patvirtinta“, – sakė V. Žuromskaitė.

Antradienį portalo žurnalistai susisiekė su Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialistu Sauliumi Tvirbutu kuris teigė, kad pora ligoninėje izoliuota jau savaitę, todėl šiomis dienomis jų laukia pakartotinis tyrimas dėl koronaviruso.

„Jeigu sutuoktinių tyrimai būtų neigiami, jie būtų išleisti į namus. „Kaip ir šiaulietės atveju“, – pridūrė S. Tvirbutas.

Be minėtos poros Kauno klinikinėje ligoninėje izoliuotas ir dar vienas koronavirusu užsikrėtęs asmuo. Tai – 27-erių vyras, taip pat grįžęs iš Italijos. Vyrui koronavirusas nustatytas kovo 13 dieną. 

Kaip teigė S. Tvirbutas, vyro būklė šiuo metu stabili. „Kaune visi ligoniai nėra sunkūs“, – sakė specialistas. 

Lietuvoje iš viso jau patvirtintas 21 COVID-19 atvejis, visi jie – įvežtiniai.

Pirmoji pacientė jau pasveikusi ir išleista namo.

Tuo metu iš Pietų Afrikos Respublikos grįžusio paciento, kuriam infekcija nustatyta antradienio naktį, būklė sudėtinga, jis priklauso rizikos grupei, šiuo metu gydomas reanimacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Femis

Femis portretas
Mažiau gerkit dezinfekcinio skysčio jai ne tie emigrantai ubagais iseitumet!

Piliečiai

Piliečiai portretas
Būkit atidus,policmenai ir toliau stato trikojus,net ir maro metu,net nesidrovedami atimti ir taip nuo korono viruso nustekentu lt. piliečiu kišenes

As

As portretas
Paranoja nesirkit ir bus viskas gerai.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių