Pereiti į pagrindinį turinį

Kova dėl Kauno centrinio knygyno persikelia į pogrindį?

2016-05-07 02:00

Šią savaitę prie Kauno centrinio knygyno rastas gėlių krepšelis, keliantis didesnių asociacijų su laidotuvėmis nei su linksmomis progomis, nemaloniai nuteikė jo darbuotojus.

Knygyno direktorė Auksuolė Kudirkienė pasakojo, kad baltų rožių krepšelį, padėtą lauke prie pastato, trečiadienį perpiet pastebėjo lankytojai. Užsukę teiravosi, kokia proga jis ten padėtas.

"Toks radinys nuteikia nelabai maloniai. Gėlės ir kultūros įstaiga puikiai dera, tačiau šiuo atveju tai yra nevykęs pokštas", – komentavo A.Kudirkienė.

Kai kurie darbuotojai bandė juokauti, kad būna, jog knygyne žmonės pamiršta rankines, tad gal ir gėlių krepšelį kažkas netyčia paliko. Tačiau jo niekas nepasigedo ir negrįžo ieškoti.

Gėlių krepšelius žmonės paprastai padeda kaip gedulo ženklą. "Bet kad nėra ko gedėti dėl knygyno. Esame kultūros lopšys, traukos centras, klientų srautai – dideli, ir toliau dirbsime. Knygynas vasarą švęs savo 60-metį", – pasakojo A.Kudirkienė.

Didesnio dėmesio šis savivaldybei priklausantis knygynas sulaukia nuo tada, kai paskelbta, kad jo patalpos bus išnuomojamos verslininkams, sutiksiantiems čia tęsti knygyno veiklą.

Kai kurie aktyvistai sunerimo, kad tokiu būdu tebandoma gvieštis į miesto centre esančias unikalias patalpas. Baiminamasi, kad knygyno čia greitai neliks.

Kauno vicemeras Simonas Kairys teigė dedantis galvą, kad knygynas išliks ir bus dar populiaresnis. O radinys prie knygyno – jam pažįstamas bandymo atkreipti dėmesį braižas. "Tai jau ne pirmas kartas, kai politinės akcijos turi panašių prieskonių. Šį vainiką reikėtų grąžinti jo savininkui. Kitaip tariant, reikėtų nunešti prie vienos politinės partijos būstinės durų", – sakė S.Kairys.

Prieš mėnesį prie knygyno buvo surengta akcija, kai iš suneštų knygų buvo kuriama simbolinė gynybinė siena. Pagrindiniais smuikais tada griežė savivaldybės taryboje esantys konservatoriai. Jų lyderis Andrius Kupčinskas teigė nieko nežinąs apie gėles, paliktas prie knygyno. "Balandį organizuodami piketą stengėmės, kad mūsų akcija būtų suprantama. Dėti vainikus, gėlių krepšelius – ne mūsų stilius", – kalbėjo buvęs Kauno meras.

S.Kairys sakė, kad dėl šio išpuolio į jokias institucijas nesikreips. "Yra patarlė – duok kvailiui kelią ir jis jo neras", – atsakė S.Kairys.

Knygyno patalpų išnuomojimo idėją jis pavadino objekto išjudinimu iš mirties taško. Jo nuomone, išnuomotas knygynas bus gerokai prieinamesnis, patrauklesnis visuomenei, šiuolaikiniam žmogui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų