Kritinė padėtis: Kauno klinikos skubiai ieško kraujo donorų

  • Teksto dydis:

Kauno klinikos praneša, kad išseko kraujo rezervas, o kai kurių grupių kraujas reikalingas labai skubiai.

Pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ Kauno klinikų atstovai pasidalijo įrašu, kuriame skelbiama apie kraujo trūkumą pacientams.

„Šiuo metu Kauno klinikose gydomiems pacientams skubiai reikalingas A (II gr.) Rh+ grupės kraujas“, – skelbiama įraše ir paminima, kad kitas kraujo grupes turintys donorai taip pat labai laukiami.

Visi, norintys ir galintys padėti, laukiami Eivenių g. 2 esančiame Kauno klinikų Kraujo centre. 

Kraujo centro darbo laikas: I,III,V – 8-18 val., II,IV – 9-19 val., VI – 9-14 val.

Svarbi informacija kraujo donorams:

* Kauno klinikose donorų kraujo reikia nuolatos ir nedelsiant pacientams po sunkių traumų, nudegimų, chirurginių operacijų metu; gimdyvėms, naujagimiams, sergantiesiems onkologinėmis bei kitomis ligomis.

* Kraujo donoru gali būti kiekvienas sveikas asmuo 18-65 metų amžiaus, kurio kūno masė ne mažesnė nei 50 kg, pateikęs galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

* Donorų kraujo surinkimo procedūra yra saugi: naudojamos tik vienkartinės sterilios priemonės, vienos donacijos metu paimama standartinė kraujo dozė – 450 ml ir apie 30 ml privalomiems kraujo tyrimams, o visa informacija apie donorą, jo sveikatą, kraujo tyrimų rezultatus yra konfidenciali.

* Donacijų trukmė: kraujo surinkimas – 6-12 min, kraujo sudėtinių dalių surinkimas (aferezė): trombocitų – 1,5-2 val., trombocitų+eritrocitų – 40-60 min., eritrocitų – 20-30 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suprantanti

Suprantanti portretas
Truksta kraujo.???tai kada atsiras tikras šeimininkas.???kai kraujai pilami beviltiškiems jau lavondėmėms nusietėms numirėliams.o gal reike galvoti.ir protingai panaudoti svarbų kraujo lasa.kam tai isgelbės gyvybe.

tadas

tadas portretas
kiekvienas zmogaus organas turi kaina. kraujas taipogi.

...

... portretas
Gerai gyvenasi tiems Klinikų vampyrams.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių