Kur dingo Santakos parke naujai pastatyti suoliukai?

Kauno Santakos parke apsilankę kauniečiai liko be žado. Neseniai atsinaujinusios erdvės teritorijoje nebeliko dalies naujai pastatytų suoliukų, kurie dar neseniai čia buvo. Dabar jų vietoje teliko betoniniai pamatai.

Akibrokštas dėl suoliukų kiekio sumažėjimo Santakos parke pro akis nepraslydo ir Kauno valdžiai. Nors miestas esą yra nieko neskolingas buvusiam parko tvarkymo projekto rangovui – Vilniaus statybos bendrovei „LitCon“, tačiau priekaištų dėl nesumokėtų pinigų pastarajam turi suoliukų tiekėjas. Tačiau nepaisant minėtų aplinkybių, nukentėjo Kauno gyventojų komfortas.

„Santakos parke šiuo metu trūksta 11 suoliukų. Taip nutiko todėl, kad „LitCon“ nesumokėjo pinigų suoliukų tiekėjui. Todėl jie dalį jų išsivežė. Savo ruožtu kreipėmės į suoliukų tiekėją, prašydami juos grąžinti, nes bendrovei „LitCon“ Kauno miesto savivaldybė yra sumokėjusi visus žadėtus pinigus“, – portalui kauno.diena.lt sakė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Kaip liepos viduryje skelbė BNS, miesto valdžia nutraukė sutartį su bendrove „LitCon“, nes pastarieji atsisakė šalinti techninio prižiūrėtojo nurodytus darbų trūkumus ir atsisakė atlikti dalį būtinų darbų – įrengti laiptus, rekonstruoti stadioną, sutvarkyti dangą prie Vytauto bažnyčios, rekonstruoti Santakos gatvę. Taip pat neatliko visų darbų iki numatyto termino – gegužės 18 dienos.

R. Savickienės manymu, vidinis ginčas su „LitCon“ yra įsiplieskęs ir su suoliukų Santakos parke tiekėjais, kaip minėta, dėl jiems nesumokėtų pinigų.

„Jei suoliukų tiekėjai nesutiks grąžinti jų miestui, imsimės teisinių priemonių“, – kalbėjo Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

Primename, kad Kauno miesto savivaldybė 2018 metų birželį pasirašė 2,84 mln. eurų sutartį, su „LitCon“ dėl Nemuno ir Neries santakos parko rekonstrukcijos. Netrukus teritorijoje prasidėjo darbai. Bendrovė per šešis mėnesius atliko darbų už mažiau nei pusę sutarties sumos. Nebaigtiems darbams miesto valdžios atstovai ketina skelbti naują pirkimą.


Šiame straipsnyje: Santakos parkassuoliukaidingo suoliukaiLitConginčasKauno miesto savivaldybėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiandien

Šiandien portretas
2019 liepos 29 d., pirmadienį. 18:00-20:00 val. vyks eitynės už demokratiją Kaune „Nemuno kelias“. Eitynės vyks Dviračių take Žemuosiuose Šančiuose nuo Šančių mokyklos, Vokiečių g. 164, iki Geležinkelio tilto. Eitynėse dalyvaus Kauno bendruomenės ir visi piliečiai, norintys pasakyti savo nuomonę Kauno tvarkymo klausimais. Taip pat kartu žygiuos tarptautinė samba ritmo grupė ROR (Rythms of Resistance), kūrybinėmis protesto formomis kovojanti su socialinėmis, politinėmis ir ekonominėmis problemomis visame pasaulyje.

BAISU...

BAISU... portretas
Laukia nauji pokyciai.

KAUNAS TVARKOSI

KAUNAS TVARKOSI portretas
pirma kodel sumoketi pinigai uz nebaiktus darbus Antra kad tie soliukai nekokibiski per metus stipriai susidevejo medine dalis
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių