Pereiti į pagrindinį turinį

L. Lubienė: iš manęs padarytas velnias su ragais

2015-03-23 15:45

Į turtingiausių Lietuvos žmonių dešimtuką patenkanti didžiausia koncerno "Achemos grupė" akcininkė Lyda Lubienė prašo leisti jai turėti savo asmeninių svajonių ir norų, kurie neturėtų rūpėti visuomenei.

L. Lubienė L. Lubienė

Į turtingiausių Lietuvos žmonių dešimtuką patenkanti didžiausia koncerno "Achemos grupė" akcininkė Lyda Lubienė prašo leisti jai turėti savo asmeninių svajonių ir norų, kurie neturėtų rūpėti visuomenei.

Nori privatumo

Prestižinėje Kauno gatvėje – Perkūno al. – daugiau nei trejus metus savo pirkėjo laukia 2011 m. spalį mirusio verslininko Bronislovo Lubio namas.

1999-aisiais statytas 605 kv. m namas su 17 arų sklypu iš pradžių buvo įkainotas 7 mln. litų, vėliau jį buvo bandoma parduoti už 5 mln. litų, dabar jis kainuoja maždaug 1 mln. eurų (3,5 mln. litų).

Namą pardavinėjanti verslininko Bronislovo Lubio našlė teigia nesuprantanti žiniasklaidos ir žmonių smalsumo dėl asmeninių jos gyvenimo klausimų.

"Aš darau teisėtą žingsnį – jį (namą – red. past.) parduodu. Ir ką, parašysite, kad aš jį parduodu už 3,5 mln. litų? O gal aš noriu gauti 20 mln., bet man niekas nesumokės? Aš tą darau kaip privatus asmuo, turiu teisę į privatumą. Kuo toks klausimas galėtų dominti "Kauno dieną"? Jūs, gerbiama žurnaliste, juk nenorite pirkti?" – pyko verslininkė.

Per daug namų

L.Lubienė teigė suprantanti žiniasklaidos dėmesį, jei yra kalbama apie ją kaip apie akcininkę. "Aš neparduodu turimų akcijų, parduodu namą, kurio man per daug. Man nereikia tiek vietos. Man tų namų per daug, nespėju gyventi keliose vietose. Tai, ko gero, mano asmeninis dalykas", – moteris, parduodanti namą ir Palangoje, piktinosi, kad net namo pardavimas jau yra apaugęs gandais.

"Anąkart jau LNK rodė, tyčiojosi iš manęs: L.Lubienė parduoda namą, nori 5 mln. Norėti niekas nedraudžia. Mes kiekvienas turime teisę turėti norų ir svajonių. O gyvenime realiai kaip bus, taip bus", – anot jos, buvo suformuota neigiama visuomenės nuomonė apie jos vyrą, o dabar taip galvojama apie ją pačią.

Dar vienas klausimas, pasak L.Lubienės, kuris visuomenės buvo plačiai apkalbamas, ar ji bus našlė, ar ketina ištekėti.

Skaudina komentarai

"Visokių gandų buvo. Galite ir tą temą pridėti. Jūs, gerbiami žurnalistai, manęs niekuo nenustebinsite, ką apie mane parašysite. Jau tiek prirašė, kad iš paprasto geranoriško žmogaus esu padarytas velnias su ragais", – skaudžiausiai, anot L.Lubienės, kerta komentarai.

Moteris piktinosi straipsniais, kurie esą tam ir skirti, kad po jais būtų rašomi komentarai, įžeidinėjantys ją ir mirusį sutuoktinį.

"Žinokite, bailiai yra patys baisiausi žmonės. Tie, kurie pasivadinę anonimu, savo komentaruose parodo tikrąjį veidą. Neieškau, kas tas anonimas, man neįdomu. Tai ne žmonės. Manau, jų net neverta vadinti žmonėmis. Tai yra absoliutus nužmogėjimas", – sakė L.Lubienė.

Parduodamas A.Sabonio namas

Sporto halės ir Ąžuolyno kaimynystėje esančiame rajone yra įsikūręs ne vienas žinomas ir turtingas žmogus. Toje pačioje Perkūno al. namą turi ir legendinis krepšininkas Arvydas Sabonis. Nuo pernai metų šis taip pat ieško savo pirkėjo.

610 kv. m ploto namas su 9 arų sklypu šiuo metu įvertintas 836 tūkst. eurų (2 886 541 litu). Skelbime nurodyta, kad 2009 m. statytas dviejų aukštų name yra dešimt kambarių. "Senų ąžuolų apsuptyje ras ramybę kiekvienas" – tokia reklama gundomi pirkėjai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų